Web sitesi kurmak isteyenlere tavsiyelerin olacağı bu yazımızda önemli noktalara değineceğiz. İşletmenizi dijitale taşımak istiyorsunuz ve bunun için de ne yapmak gerektiği ile ilgili hiçbir fikriniz yok. Çok doğal kimse anasının karnından dijitalci doğmadı. İşte bu yazımızda size web sitesi kurulumu hakkında önemli bilgiler vermeye çalışacağız. Öncelikli olarak web sitesi kurmak için bulunduğunuz çevrede bu işi yapanları kimlerdir bunlar? Örneğin web tasarımcısı, yazılımcı ve dijital medya uzmanından yardım alabilirsiniz. Adı geçen web site kurulumcusu kurum ve kişilerin, müşterilerine yani size, güven vermesi gerekmektedir. Bunu nasıl anlayabiliriz? Şöyle; yaptıkları web sitesi sahipleriyle yapacağınız görüşmeler; web sitesi kurumlumcuların sosyal medya sitelerinde yapılan yorumlar, görüş bildirimleri, ilk bakışta size yeterli olacaktır.

Web Sitesi Kurmak Neden Önemli?

Web Sitesi Kurmak için bazı kıstaslarımızın olduğundan bahsettik. En önemli kıstas da güven. Her işte olduğu gibi güven. Güven konusuna bir virgül koyduktan sonra neden bir web sitemizin olması gerekli sorusuna yanıt verelim. Biz, internette daha fazla zaman geçirdikçe, sunulan dijital olanaklar da artıyor. İnternetin işletmenize yardımcı olacağı birçok yöntem var. Sosyal ağlarda hesaplar açmak işletme girişinizi yerel dijital dizinlere eklemek gibi yöntemler; sizin kullanıcılar tarafından arama motorlarında veya internetteki haritalarda aradığındığında işletmenizin gösterilmesini sağlar. Ve işletmenizle ilgili bilgileri paylaşmak için bir web sitesi kurarak, web sitenizde açılış-kapanış saatleri, konum, fiyatlar, sunulan hizmetler hakkında bilgi verebilirsiniz. Vee daha bitmedi, yeni müşterileri işletmenize çekebilecek fotoğraf ve videolar da ekleyebilirsiniz. İşte bu nedenlerden dolayı web sitesi işletmeniz açısıdan çok önemlidir.

Web Sitesi Kurmak İçin Ne Yapmak Gerek?

Şimdi gelelim web sitesi kurmak için ne yapmak gerek sorusuna yanıt vermeye. Öncelikli olarak yukarıda adı geçen web sitesi kurulum hizmeti sağlayan kurum ve kuruluşların size ne gibi hizmet verecek, bunu öğrenmek. Bütçenizi belirlemek. Web sitesi için ilk adım bir domain yani alan adı işletmenizin internetteki adının alınması. Örneğin www.medyakesan.com.tr gazetemizin adının olduğu domain, bizim alan adımızdır. Siz de işletmenizin adıyla olan 23 (Google kriterlerinde vardır) karakteri geçmeyen bir domain adı almanız gerekmektedir. Domain adları 1 yıllıktır ve aldığınız günden 1 yıl sonra süresi dolmaktadır ve ücretini ödemediğinizde sizin sahipliğinizden çıkıp domain sağlayan firmaların hizmetine geri dönmektedir. Bu çok önemlidir. Ve çoğu firma da bu yüzden alan adını kaybetmektedir. Bunu önlemek için domaininizi kendi kredi kartınızla alın. Süresinin ne zaman bittiğini siz bilin. Süre yaklaşmadan 1 hafta önce domain ücretinizi ödemenizi yapmayı unutmayın. Domaini kendi kredi kartınızla aldıktan sonra web sitenizin içine girecek bilgilerin, fotoğrafların saklandığı bir hosting (Bilgilerin barındığı harddisk) kiralamanız gerekmektedir. Bu hosting de işletmenizin hacmine göre küçük, orta ve büyük ölçekli olarak büyüklüğünü siz seçebilirsiniz. Hosting bedelleri aylık olmakta ve yine bu hizmetin ücretini de kendi kredi kartınızla yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bir domain ve hosting aldınız, web siteniz hemen hemen kuruldu. Web sitenizin bütün şifrelerinin sizde olmasına dikkat edin. Bu da çok önemlidir. Kurulum konusunda söyleyeceklerimiz bunlar. Web sitesi kurulumundan sonra teknik açıdan neler yapılmalı konusunu bir sonraki yazımızda işleyeceğiz.

Güzel bir hafta sizin olsun; dijitalde kalın.