Tatil için Saros Körfezi’ni tercih eden misafirler, aradıkları her şeyi Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 1 yıllık bir çalışma sonucunda oluşturulan www.sarosdanenerede.com adlı tatil platformunda bulabilecekler.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, konaklamadan, yeme ve içmeye, eğlenceden dinlenme tesislerine, alışverişten sağlık hizmetlerine kadar birçok farklı sektörden işletmenin yer aldığı internet sitesinin tanıtımı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

TATİL İÇİN SAROS KÖRFEZİ’Nİ TERCİH EDEN MİSAFİRLERİMİZE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK

“www.sarosdanenerede.com tatil platformu, odamızın yoğun çabalarıyla 1 yıllık çalışma sonucunda oluşturulmuştur.Bu önemli tatil platformunu oluşturmamızdaki amaç; tatil için eşsiz güzellikteki Saros Körfezi’ni tercih eden konuklarımızın, ihtiyaçlarına yönelik firmalarımızı mobil uygulaması da olan bu site aracılığı ile kolayca bulmalarını sağlamaktır.

Kullanıcılar sitemize girdiğinde konaklama, hotel, pansiyon, alışveriş, kişisel bakım, kamp alanları, emlakçılar, sigortacılar, balık ve av malzemeleri, kargolar, en yakın bankamatikler, benzin istasyonları, sağlık hizmetleri, restaurantlar, cafe, bar ve pastaneler, teknik servisler gibi sektörlere ayrılmış bir bölüm ile karşılaşıyorlar, buradan ihtiyaç duydukları sektör içindeki firmayı bulup kolayca iletişim adreslerine, firma özelliklerine ve bilgilerine ulaşabiliyorlar.

Tatil için Saros Körfezi’ni tercih eden misafirlerimize büyük kolaylık sağlayacak olan tatil rehberi niteliğindeki sitemizde, Saros Körfezi sahil şeridindeki bölgelerin de ayrıntılı bir biçimde tanıtımı kullanıcılar ile paylaşılıyor. Kısacası www.sarosdanenerede.com’u profesyonel sitelerle eş değer kıldığımızı ifade edebilirim.

Sazlıdere’den Enez’e kadar olan sahil şeridinde yer alan yerleşim birimleri sundukları tatil alternatifleri, kendine has özellikleri ve fotoğraflarla desteklenen görsel sunumları ile sitemize giren tatilcilerimize bölgenin güzelliklerini sunuyor.”

SAROS KÖRFEZİ İÇİN PROFESYONEL TANITIM FİLMİ HAZIRLANDI

Mustafa Helvacıoğlu açıklamasının devamında, hazırlanan www.sarosdanenerede.com adlı internet sitesinde kısa ve uzun metraj olmak üzere, yine Keşan TSO tarafından yoğun emekler harcanarak oluşturulan Saros Körfezi ile ilgili iki profesyonel tanıtım filminin yer aldığını belirterek şunları söyledi:

“Burada, Saros Körfezi’nin sadece deniz ve kumdan ibaret olmadığını, bunun yanı sıra tarihini, kültürünü, doğasını, havasını, su altı zenginliklerini de tatilcilerimize aktarmayı amaçladık.

SİTEYE FİRMA KAYDI YAPTIRMAK İÇİN YOĞUN TALEPLER ALMAYA BAŞLADIK

Şu anda yaklaşık 300 firmamızın yer aldığı www.sarosdanenerede.com adlı sitemizdeki firma sayısını bu sezon 500’ün üzerine taşımayı hedefliyoruz. Şimdiden Saros Körfezi’nde faaliyetini sürdüren firmalarımızdan bu önemli tatil platformuna katılmak için önemli geri dönüşler ve talepler alıyoruz. Sitemizin güncel kalması ve özellikle ulusal çapta tanıtılması için planlamalarımızı yaptık.

Bundan sonraki süreçte ise ulusal çaptaki önemli televizyon kanalları ve gazetelerde sitemizin kullanımını ve bilinirliliğini arttırmak için çalışmalarımız olacak. Bunları geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 500 kişinin katılım gösterdiği lansman toplantımızda da katılımcılarımıza aktardık.”

Saros Körfezi’ne de değinen Mustafa Helvacıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

DÜNYA’NIN KENDİ KENDİNİ TEMİZLEYEBİLEN 3 KÖRFEZİNDEN BİRİ

“Kuzey Ege Denizi’ne sınırları olan Saros Körfezi, 70 km’lik sahil uzunluğuyla bir Trakya Denizidir. Saros Körfezi bir akvaryumdur aynı zamanda… Kentleşme ve sanayileşmenin olmaması ile birlikte en önemli özelliği kendi kendini temizleyebilmesidir. Dünya’nın kendi kendini temizleyebilen 3 körfezinden biri olması, Saros Körfezi’nin adını sektöre altın harflerle yazdırmıştır.

TÜRKİYE’NİN MAVİ BAYRAKLI 3 BÜYÜK KUMSALINDAN BİRİ

Suları yüksek oranda oksijen içeren körfeze, doğanın parfümü olan çam ve yörenin kendine has yosun kokuları eşlik eder. Körfez’in birçok yerinde ormanla birleşmiştir deniz. Mavi Bayraklı sahil kumsalımız, Türkiye’nin üç büyük kumsalından biridir. Kaptan Cousto’nun ağzına sağlık..! 70’li yıllarda Saros’a gelen ve yaptığı dalışlar sonunda Saros Körfezi’ne hayran kalan gezgin denizci, Saros için; “Kızıldeniz’in kuzey versiyonu” tanımını yapmıştır.

SAROS’DA TATİL ENERJİ VERİYOR

Saros’da yok yok..! Dünya’nın ilk ve tek sualtı tarih müzesi görülmeye değer. Çeşit çeşit balık, tertemiz kumsallar, doğa ve bol oksijen, tarih ve kültür, güneşi anlatmaya gerek yok. Kısacası Saros’da Tatil Enerji Veriyor. Sahil boyunca hissedilen köy kokusu Saros’un doğal yapısını anlatıyor. Çünkü her şey organik, sade, natürel ve samimi.”

500 BİN TURİSTE HİZMET VERECEK POTANSİYELE SAHİP

Helvacıoğlu son olarak, “Yaklaşık 5 Bin yerli işletmemiz profesyonel düşünce içinde amatör kalmak istiyor, samimi olmak istiyor. Çünkü hizmetimizin de Saros kadar temiz olmasını istiyoruz. İstanbul’a 2 saat, Balkanlara 1 saat mesafesi olan, 500 Bin turiste hizmet edecek potansiyele sahip büyük bir tatil köyünün adıdır Saros Körfezi.” şeklinde konuştu.