Keşan Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye Satranç Federasyonu ile Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün de destek verdiği XII. Keşan Belediyesi Satranç Turnuvası’nın ödül töreni 7 Ağustos 2015 Cuma günü gerçekleştirildi.

Keşan Belediyesi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan; Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Ürdün ve Litvanya’dan olmak üzere 5 ülkeden 83 satranççının katıldığı turnuvanın ödül töreni saat 16.00 sıralarında başladı.

Keşan Belediyesi Personeli Osman Coşkun’un sunumunda gerçekleştirilen ödül törenine; CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Belediye Encümen üyeleri; Mitat Beyazoğlu ve Yılmaz Başol ile Belediye Meclisi Üyesi Nurgül Yıldırım, turnuvaya sponsor olan firma temsilcileri ve sporcular ile aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, ödül töreninde açış konuşması Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından yapıldı.

Özcan şunları söyledi: “Keşan Belediyesi yine bir satranç organizasyonundan başarı ile çıktı. Turnuvamıza bu yıl sponsor olarak destek veren firmalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Destekleri devam ettiği sürece çok daha güzel ve büyük satranç organizasyonları yapabileceğimizi bizlere gösterdiler.  Turnuvamıza özellikle Keşan’dan katılan satranç sporcularımıza özel bir teşekkürü borç biliyorum. Onlar için açık bir satranç turnuvasına katılmak çok büyük bir onur ve tecrübedir. Dereceye giremeyenler üzülmesin bu turnuva onlar için de çok büyük bir tecrübedir. Seneye daha fazla Keşanlı sporcunun katılmasını temenni ediyorum, katılan, destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Özcan’ın ardından mikrofona, Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay geldi ve şunları söyledi: “Keşan’ın 13 yıldan bu yana yaptığı açık satranç turnuvası birçok il ve ilçeye örnek olacak seviyededir. Keşan’da turnuvanın haricinde çok güzel dostluk, arkadaşlık ve sevgi de vardır. Bundan sonraki yıllarda Keşan’a gelecekler bu duyguları da göz önünde bulundurmalıdırlar. Bu güzel organizasyonu sorunsuz şekilde yaptıkları için başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm belediye ekibine ve sponsorlarına teşekkür ediyorum. Biz de bundan sonra Keşan’daki satranç organizasyonlarına altyapıdan başlamak üzere daha fazla destek vermeye hazırız, bununla ilgili başkanımızla görüşmelerimiz oldu. Turnuvamıza katılan yerli ve yabancı sporcularımıza teşekkür ediyoruz.”

Özcan, konuşmasının ardından Federasyon Başkanı Gülkız Tulay’a turnuvaya katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Törende daha sonra Başhakem Fatma Yılmaz ve Başhakem Yardımcısı İlker Sarıtekin’e plaketleri Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan tarafından takdim edildi.

Etkinlikte daha sonra, turnuva hakemleri Mehmet Vardar, Derya Özkan, Bayram Ali Karademir, Rıdvan Bilgin, Mustafa Alcan, Onur Tuğcu’ya plaketleri Belediye Encümen üyesi Mitat Beyazoğlu tarafından verildi.

Etkinlikte daha sonra turnuva direktörü Türkiye Satranç Federasyonu Temsilcisi Rafet Gülmez’e plaketi Belediye Meclisi Üyesi Nurgül Yıldırım tarafından takdim edildi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da turnuvanın düzenlenmesinde ve başarıyla gerçekleştirilmesinde emeği geçen Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Erdoğan’ın ve Turnuva Başhakemi Fatma Yılmaz’ın adlarına Ankara’da ağaç dikildiğini söyledi ve bu konu hakkında hazırlanan belgeleri takdim etti.

Plaket takdim töreni, turnuvaya sponsor olarak katkı sağlayan; Tarhan Yapı, Saros Beton, Özel Keşan Hastanesi, Mutlu Yapı ,Hacıköylü Yazıcılar Mobilya, Volkan Ticaret, Zümbüller Kereste Yapı Malzemeleri, Erikli Hotel, İşçimen Hotel, Lobby Caffe, Arıkan Turizm, Şapçı Prestige Hotel, İstekler Group Alışveriş Merkezleri A.Ş. ve Saros Hotel ve Mustafa Helvacıoğlu’na Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Encümen Üyesi Yılmaz Başol tarafından verilen plaket takdimi ile sürdü.

Daha sonra turnuvaya katılan veteran sporcu Nail Odabaşı ve en genç sporcu Tuğberk Kara’ya plaketleri CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından takdim edildi.

Plaket takdiminden sonra turnuvada dereceye girenlerin ödülleri, kupaları ve madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Toplam 21.050 TL para ödülü verilen turnuvada; genel sıralamada ilk 13’e girenlere, en iyi 6 Türk sporcuya, en iyi 3 Türk kadın sporcuya, en iyi 16 yaş ve altı 8 Türk sporcuya, en iyi 12 yaş ve altı 8 Türk sporcuya para ödülü verildi. Turnuvada ayrıca en iyi 9 yaş ve altı 10 Türk sporcuya da satranç takımı hediye edildi.

Turnuvada verilen ödüller ve kazananlar şöyle: