Edirne Arıcılar Birliği Başkanı Erdoğan Altınordu, dün yaptığı açıklamada, yabani hayvan saldırıları sonucu oluşan zararın artık TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) tarafından karşılanacağını belirterek, bunun üreticileri sevindirdiğini kaydetti.

Erdoğan Altınordu, yabani hayvanların gezginci arıcıların kovanlarına zarar verdiğini ve üreticilerin bu zararları karşılayamadığını ifade ederek, “Bundan sonra böyle bir şey olmayacak. Bundan sonra kovanlarını sigorta yaptıran üreticilerimizin yabani hayvan saldırıları sonucunda oluşan zararları TARSİM tarafından karşılanacak.” dedi.

ÖDEME HASAR TESPİTİNE GÖRE DEĞİŞEBİLECEK

Yabani hayvan saldırısı sonucu kovanları parçalanan üreticiye kovan başı 175 TL ödeme yapılacağına aktaran Altınordu, ödemenin TARSİM yetkililerince yapılacak hasar tespitine göre değişebileceğini söyledi.

Yabani hayvanların arı kovanlarına verdikleri zararın büyük olduğunu vurgulayan üreticilerde, şunları kaydetti: “Bazı yabani hayvanların kanunen vurulması yasak. O nedenle arıcılarımıza ayı sigortası getirilmesi çok önemli ve isabetli olmuştur. Bundan sonra arıcılarımız özellikle bunu ihmal etmez ve yaptırır. Bizim bu konudaki zararlarımız daha önce karşılanmıyordu. Artık karşılanmış olacak.”