Keşan Belediyesi’nin en büyük projeleri arasında 4 milyon 340 bin 613 TL bedelle ikinci sırada yer alan ve temel altyapı projelerinden birisi olarak değerlendirilen “Yağmur Suyu Kanal Projesi” çalışmaları hızla devam ediyor.

Proje kapsamında 7 kilometrelik bir çalışma yapılacak.

Kanallar vasıtasıyla toplanacak yağmur sularının direkt olarak derelere deşarjını içeren çalışmalar hakkında bilgi veren ihaleyi alan firma yetkilisi Fırat Nural “Şu an Yörüker Camii’nin arka bölümündeyiz. Yörüker Camii’nin önünden çarşı merkezine, daha sonra da Anafartalar Caddesi üzerinden Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi’nin bulunduğu bölgeye gideceğiz. Cennet Bahçesi yakınlarında da proje kapsamında çalışmalarımız olacak. Kanallarda toplanan yağmur suları Keşan’ın belirlenen 3 bölgesinden dereler vasıtasıyla deşarj edilecek. Projenin yaklaşık 1,5 yılda tamamlanması planlanıyor. İşimizi belirlenen süreden önce bitirmek hedefindeyiz. Yağmur suları 1000’lik ve 800’lük borularla taşınacak.” dedi.

Nural, projenin bitmesinden sonra Keşan’da artık yağmur yağışları sonrası yollarda su birikmeleri olmayacağını, su baskınları yaşanmayacağını, araçların ve yayaların yollarda rahat bir şekilde gezebileceğini vurguladı.

Belediye yetkilileri de, “Keşan Belediyesi 2004 yılından bu yana şehrin altyapı problemlerini çözmeye çalışıyor ve bu problemlerden de başarıyla çıkıyor. Yağmur suyu ile ilgili yürütülen proje de ilçenin kalan en son büyük problemi olarak değerlendiriliyor. Keşan Belediyesi Yağmur Suyu Kanal Projesi’nden de başarıyla çıkmayı hedefliyor.” dediler.