Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi'nin 28 Temmuz 2013 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısında Beyaz Liste ile seçime giren, ancak daha sonra çekildiklerini açıklayan grup adına bir açıklama yapan Abbas Kılıçarslan, seçimden, “yalanın, iftiranın, çirkinliklerin içinde olmak istemedikleri için” seçime girmediklerini söyledi.

Beyaz liste adına yapılan yazılı açıklamada, şu görüş ve iddialara yer verildi:

“Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi'nin 28 Temmuz 2013 tarihinde yapılan olağan seçiminde Beyaz Liste ile girdiğimiz seçimden çekilmek zorunda kaldık. Çünkü hiçbir beklentisi olmayan; sadece Erikli'nin güzelliğini ve yaşanabilir, huzurlu bir belde olmasını arzulayan biraraya gelmiş gönüllüleriz. Bu nedenle:

Bizlerin senelerce yaşadığımız Erikli'de şimdi çocuklarımız ve torunlarımız yaşamaya başlamıştır. Onlara güzel, doğru ve medeni bir ortam bırakmak grubumuzun en büyük hayalidir. Seyirci kalmak istemedik, elimizi taşın altına sokup çalışmak istedik. 

Kaldı ki geçen dönemden çeşitli sıkıntılar ve antidemokratik davranışlar nedeniyle istifa etmiş deneyim sahibi, işinin uzmanı dört arkadaşımız da grubumuzun içinde yer almaktadır.

Ancak seçim günü Yaşar Aras’ın (ki hakkında bazı usulsüzlükler nedeniyle bir üyemiz tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur) hoş olmayan davranışları, listemizde ismi bulunan Mehmet Arda'nın (Arda İnşaat) ve Mustafa İşçimen'in (İşçimen Otel) çok yüklü borçlarının olduğunu söyleyerek hem iftira atmış hem de kişisel onurları ile oynamıştır. Çünkü böyle bir gerçek olmadığını hem sayın Arda hem de sayın İşçimen mikrofon başında (taraflı divan başkanı engel olmasına rağmen) sayın üyelerimize makbuzları ile ispatlamış ve kooperatiften aldıkları  “Borcu yoktur" yazısı ile kanıtlamışlardır. 

Oluşturduğumuz listenin üyelerimiz tarafından takdir ve destek gördüğünü, listenin gücünden kaybedeceğini anlayan mevcut yönetim, gereksiz saldırılarla, yalanlarla, iftiralarla Erikli'mize yakışmayan saygısız tavırlarla büyük bir çabaya girmişlerdir.

Bizler Erikli'ye hizmet etmek için biraraya gelmiş gönüllüleriz. Yalanın, iftiranın, çirkinliklerin içinde olmak istemedik. Çünkü değerli üyelerimiz kandırılmak ve aldatılmak istenmiştir. Bizler, demokrasinin güzelliğine inanmış, çok sesliliği benimsemiş çağdaşlığı kendine ilke edinmiş kişileriz. Onurlu davranmak, dürüst olmak bizim vazgeçilmezimizdir. İşte bu ortamı bulamadığımız için çekildik.

Biliyoruz ki, demokrasilerde muhalefet görevini yapmak da  çok önemlidir. Üstümüze aldığımız bu muhalefet görevini sonuna kadar sürdüreceğimizi ve yönetimin takipçisi olacağımızı, açıkara kazanacağımızdan emin olduğumuz bir seçimden onurlu bir davranış göstererek çekildiğimizi bizi destekleyen sayın üyelerimize açıklamak ihtiyacını duyduk. 

Biz ekip olarak bu sevdadan vazgeçmiş değiliz. Sonuna kadar üstümüze düşen görevi yapmaya kararlıyız. Çünkü bizim geçici hırslarımız yok, sadece hizmet etmek istiyoruz.

Bizi desteleyen - desteklemeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.”