SONGÜL KONAR

“GEÇEN SENEYE NAZARAN BU SENE BİRAZ DAHA HIZLI GİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Satışların şu an normali takip ettiğinin sıcaklığın artmasıyla daha iyi olacağını belirten Yalçınkaya, “Bu aralar bakımlar daha revaçta. Kurumsal ve büyük firmalarla da çalışıyoruz. Kurumsal firmalarda senelik bakımlar oluyor. Geçen seneye nazaran bu sene biraz daha hızlı girmeyi hedefliyoruz. Klimalara senede 2 kez bakım yaptırmak gerekiyor. Bakım yazlık bakım ve kışlık bakım olarak yaptırılırsa daha iyi olur. İlaçlı bakım ve normal bakım var. Klimaların temizliği olmadıkça klimanın içindeki o hava tamamen içeriye dağılmış oluyor. O yüzden senede en az 1 kez ilaçlı bakım yapılması gerekiyor.” dedi.

“KWH BAZINDA DA ELEKTRİKTE SARFİYATTA İNVERTER DAHA SAĞLIKLI”

Cihazlarının inverter cihazlar olduğunu belirten Yalçınkaya, sözlerine şunları ekledi: “On–off cihazlar gibi değil. Doğalgaz kullananlar biliyor. İçerdeki ısıyla beraber ayarlanan dereceye geldiğinde çalışmıyor,  duruyor ve bekliyor. Odanın ısısına göre ayarlandığı için 24 dereceye ayarlandıysa 24 derece olduktan sonra duruyor. Belli bir bekleme süresi var. Bekleme süresinden sonra yeniden çalışmaya başlıyor. On–off cihazları kullandığımız zaman soğuk olduğunu hissettiğimizde kapatıyorduk insanı daha çok çarpmış oluyordu. İnverterde böyle bir şey yok. KWH bazında da elektrikte sarfiyatta inverter daha sağlıklı. Klimaların zamanlama ayarı var. Kış aylarında klimalar -15 dereceye kadar çalışabiliyor.”

“KLİMA ALIRKEN ÖNCELİK SAĞLIKLI KEŞİF YAPILMASI”

Yalçınkaya, klima alacak vatandaşlara klima tavsiye ederken öncelik olarak odanın metrekaresine baktıklarını dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: “Normalde 20 metrekare bir odaya 9 binlik bir cihaz öneriyoruz. Binanın dış cephesi var mı, odanın camları nasıl, odada kaç kişi yaşıyor bunlara dikkat ediyoruz. Isınmada ve soğutmada bunlar en önemli faktörler. Bize ilk önce müşteri geliyor, ben bunu istiyorum diyor. Bunu istiyorum değil; biz ilk önce buradaki arkadaşlarımıza keşif yaptırıyoruz. Çünkü müşteri kendi düşüncesine göre almak istiyor. Klima alırken öncelik sağlıklı keşif yapılması. Teknik servisteki yetkili arkadaşlar keşif yapıyor, keşif yapıldığı zaman daha sağlıklı oluyor. Klima alırken bilinçli müşterilerimiz de çok var. Çünkü internet sitemizde metrekareyi hesaplayabilme özelliği var. Fiyat konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Satışlarımızı bu şekilde gerçekleştiriyoruz.”

“TEKNİK OLARAK DA SERVİS OLARAK DA MÜŞTERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Klima alırken metrekaresine göre fiyatın da belirlendiğini söyleyen Yalçınkaya, sözlerini şöyle sonlandırdı: “9 binlik bir cihazın fiyatı 3 bin lira. 9 binlikte 20 metrekare azami bir odayı ısıtabilir ya da soğutabilir. Müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Klima fiyatları 3 bin liradan başlıyor. 40 metrekare bir oda var o da 24 bine kadar çıkıyor, haliyle fiyat da yükseliyor. Firmamız 3 yıl garanti veriyor. Artı 3 yılda müşterilerimiz garanti alabiliyorlar. Teknik olarak da servis olarak da müşterimizin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Hem servis yapıyoruz, hem de satış yapıyoruz.”