SONGÜL KONAR

Dün saat, 14.00 sıralarında Köşk Düğün Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe; CHP Keşan İlçe Başkanı Heves Yıldız, İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe,  Millet İttifakı Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı, kadın ve gençlik kolları ile davetliler katıldı.

“MÜHRÜMÜZÜ ALTI OKA BASACAĞIZ

Etkinlikte ilk olarak söz alan Yıldız, şunları söyledi:“8 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine ve bu başarılarının kutlanmasına ayrılan bir gündür. 1857’de kadın işçilerin örgütlediği o güne kadar yapılan en büyük kadın eyleminin günüdür. Bizim tarihimize bakacak olursak Kurtuluş Savaşımızın en önemli aktörleri kadınlarımızdır. ‘Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşu ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez.’ bu sözler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait. Buradan bir kadının dünyayı değiştirebileceğinin kanıtı olan Zübeyde anamızı saygı ve rahmetle anıyorum. Atamıza layık olabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. İşte bizi İYİ Partili arkadaşlarımızla bir araya getiren de genel anlamda demokrasimize yönelen tehditlerdir.  Nasıl ki İpsala’da onların güneşine mührü basacaksak, Keşan’da da Millet İttifakını temsil eden altı oktur. Mührümüzü altı oka basacağız.

“KEŞAN ŞENOL YALI’YLA HAK ETTİĞİ YERE KAVUŞACAK”

Daha sonra söz alan Sarıkeçe de “Mustafa Kemal 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkını Avrupa ülkelerinden çok çok önce verdi. Kendilerini ve onunla birlikte o yolda gidenleri bir kez daha rahmetle anıyorum. Bildiğiniz üzere CHP’yle bir yola çıktık. Millet İttifakı dedik, inşallah Allah sonumuzu hayır edecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gidiyoruz. Bu işin CHP’si İYİ Partisi yok. Bu işin tek yolu var Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu. İnanıyorum Keşan Şenol Yalı’yla hak ettiği yere kavuşacak.” şeklinde konuştu.

“KADINLAR TOPLUMUMUZUN MİMARIDIR”

Son olarak söz alan Yalı “Üreten emek veren yüreğinde cumhuriyet sevgisini yaşatan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk demiş ki; ‘Dünya üzerinde gördüğün her şey kadının eseridir’. 8 Mart dünyada kadınların eşiştik kalkınma ve daha huzurlu bir yaşam özlemlerini dile getirdiği bir gündür. Kadınlar toplumumuzun mimarıdır. Bir toplumun gelişmesi, değişmesi ve aile tamamen kadına bağlıdır. Ne yaparsak yapalım sizlerin hakkını asla ödeyemeyiz. Kadınlar sevginin, umudun, sabrın, merhametin ve hayatın kaynağıdır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından birçok Avrupa ülkelerinden önce kadınlara çeşitli haklar ve özgürlükler verilmiştir. Bundan 90 sene önce seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Bu günlerde ise her gün kadın cinayetleri, çocuk istismarları, çocuk gelinler, cinsel istismar, kadına uygulanan şiddet haberlerinden içimiz yanmaktadır. Bu tür hadiselerin yaşanmadığı bir Türkiye’de yaşamak hepimizin hakkı ve ortak arzusudur.” ifadelerini kullandı.

“SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR”

Yalı, sözlerine şöyle devam etti: “Bizler millet ittifakı olarak İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi bir araya geldik. Bu bir araya gelmemizdeki etken bir takım değerlerimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.’ Yerel seçimlerde projelerimiz var. Projelerimizde kadınlarımız da var. Bir tanesi üreten Keşan, tarımsal araştırma ve üretim merkezi kuracağız. Proje kapsamında kadınlarla belediyemiz bünyesinde aromatik bitkiler yetiştireceğiz. Karabuğday, kudret narı, lavanta, enginar vb ürünler yetiştireceğiz. Bu ürünlerden elde edilen aromalar özellikle kozmetik sanayinde, tıbbi alanda kullanılmaktadır. Hem üretip hem pazarlamasına olanak sağlayacağız. Artık kadınlar sadece evlerinde oturmayacaklar, oluşturacağımız “Üreten Keşan” projemiz ile ev ekonomisine katkıda bulunacağız. Üreten biz, kazanan biz anlayışını getireceğiz. Çalışmak isteyip çalışamayan kadınların çocukları için mahallelerde çocuk kreşleri kuracağız.”

“ÇOK ŞÜKÜR İKİ DEĞERİMİZİ DE BİR ARADA TUTABİLİYORUZ”

Cumhur ittifakı adayının geçtiğimiz günlerde ‘Siyasette Atatürkçülük olmaz’ dediği söze karşılık vererek konuşmasına devam eden Şenol Yalı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Cumhur ittifakı adayı demiş ki, siyasette Atatürkçülük olmaz. Ama siyasette dincilik de konuşulmaz. Şimdiye kadar dinli dinsiz, başörtülü başörtüsüz olarak sınıflara ayırdılar. Elhamdülillah müslümanız. Bunun yanında Atatürkçüyüz, Mustafa Kemaliz, ulusalcıyız. Çok şükür iki değerimizi de bir arada tutabiliyoruz. 17 yıldır tek adam iktidarı ile yönetiliyoruz, geldiğimiz nokta ortada. Bakıyoruz ki tanzim satış noktaları oluşturdular. Yokluk değil, varlık kuyruğu diyorlar, ama saraydakileri varlık kuyruğunu hiç gördünüz mü? Burada eğlenmeye devam edeceğiz ama sizlere burada söz veriyorum. Asıl eğlenceyi 23 Nisan’da statta yapacağız, bizi artık salonlar almıyor. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Martın sonu bahar.”