AYGÜL KONAR

Yalı, Kartal’da çöken binanın ruhsatının 5 katlı olmasına rağmen 3 kat ilave çıkıldığını hatırlatarak “Çöken binadan kurtarılan çocuk ‘bu bina neden yıkıldı’ diye yetkiliye sordu, hala cevabı verilmedi. Cevabı gayet basit, herkes bilime, tekniğe, kurallara ve kanunlara uymak zorunda.” dedi.

“TESPİT EDİLEN YAPI KAÇAK VASFINA GEÇECEK”

İmar barışının 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan yapıları kapsadığını hatırlatan Yalı, “İmar barışı fırsat gibi görülüp o tarihten sonra yapılan binalar, affa girecekmiş gibi değerlendiriliyor. Çevre Şehircilik Müdürlüğünün toplantılarına da katıldığım zaman yetkili arkadaşlar tarihli uydu fotoğraflarıyla yapıyı tespit edeceklerini sonradan yapılan yapıların tespiti halinde yıkımlarının kararını aldıklarını söyledi. Tespit edilen yapı kaçak vasfına geçecek.” dedi.

“TEMELİ 5 KAT YAPILMIŞ BİNA ÜZERİNE 3 KAT ÇIKARILMASI YANLIŞ”

Yapıyı yapmak için metrekaresini, yapı sınıfını doğru girip girmediğinin tespit edildiğini ve tespit edildikten sonra hem yapının iptal olduğunu, hem yatırılan paranın geri alınamadığının altını çizen Yalı, “Vatandaş, imar barışını özünde parayı verelim, yapımız yasal hale gelsin şeklinde düşünüyor. Bunun iyi bir düşünce olduğunu düşünmüyorum. Geçtiğimiz günlerde Kartal’da bir bina çöktü, ruhsatı 5 katlıydı 3 kat ilave ile 8 kata çıkarılmış. Temeli 5 kat yapılmış bina üzerine 3 kat çıkarılması yanlış. Sanki yasal hale gelmiş gibi vatandaş birde imar barışına başvuruyor. Parayı devlete verdik, her şey yasal oldu böyle bir şey olmamalı. Çöken binadan kurtarılan çocuk ‘bu bina neden yıkıldı?’ diye yetkiliye sordu, hala cevabı verilmedi. Cevabı gayet basit, herkes bilime, tekniğe, kurallara ve kanunlara uymak zorunda. Uymayınca sonuçları bunlar oluyor. Parayı verdim bu iş yasal oldu demek doğru değil.” şeklinde konuştu.