Yeniceçiftlik Köyü’nde 13 Ocak 2016 günü çıkan yangında hayatını kaybeden Mehmet Can ve Mutlu Yıkın’ın babası Sinan Yıkın, ellerinde oluşan yanıklar nedeniyle çalışamadığını belirterek, yetkililerden yardım beklediğini ifade etti.  

Sinan Yıkın, Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve Keşan Devlet Hastanesi yetkililerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Yıkın, “Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olduğumuz günlerde ve çocuklarımın vefatını müteakip ikindi namazına cenazeleri yetiştirebilmemiz için İstanbul'da araç temini, Keşan'dan Siğilli'ye cenaze töreni için Keşan Belediyesi'nden otobüs kaldırılması konularında tüm işlemleri yapan, Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı İsmail Büyükkayhan'a da yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞIMIZI SOKABİLECEK EVİMİZ YOK

Sinan Yıkın, çıkan yangında çocuklarını kurtarmak isterken iki elinden de yaralandığını kaydederek, şunları söyledi: “Ne kadar çalışamayacağıma şimdilik kesin karar verilemiyor. Her şeyim çocuklarım içindi. Hiçbir yerden gelirim yok. Ziraat işçisiyim. Ziraat işçilerini işverenler sigorta yaptırmak mecburiyetinde olmadıklarından sigortam da yok. Çocuklarımın ikisini kaybettim. Bu kış kıyamette bir çocuğum ve eşimle başımızı sokabilecek evimiz yok. Şimdilik yakınlarımın yanında misafir olarak kalmaktayız. Yetkililerden maddi ve manevi yardımlarını bekliyorum.”