Yeniceçiftlik Köyü’nde, geçen Çarşamba günü, anne ve babasının dışarıda olduğu sırada kibritle oynarken çıkan yangında hayatlarını kaybeden 4 yaşındaki Mutlu ve 2 yaşındaki kardeşi Mehmet Can Yıkın, dün, Siğilli Köyü’nde toprağa verildi.

Geçen Çarşamba günü, saat 08.30’da Yeniceçiftlik Köyü’nde bir çiftlikte çalışan ve tek katlı evde yaşayan 23 yaşındaki Manolya ve 35 yaşındaki Sinan Yıkın çiftinin çocukları Mutlu ile kardeşi Mehmet Can Yıkın evde kimsenin olmadığı esnada kibritle oynarken çıkan yangında ağır yaralandı. Tedavi gördükleri İstanbul Kartal'daki Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurtarılamayan iki kardeşin cenazeleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsilerinin ardından, dün Siğilli Köyü’ne getirildi. Cenazelerin köye getirildiği sırada Yıkın ailesi ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenazede, sağlık ekibi de hazır bekletildi. Köy imamı gözyaşlarına boğulan aile ve yakınlarıyla konuşarak sakinleştirmeye çalıştı. Mutlu ve Mehmet Can Yıkın, Siğilli Köyü Camii’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazlarının ardından köy mezarlığında yan yana toprağa verildi.

KARDEŞLERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEMEDİLER 

Öte yandan Manolya ve Sinan Yıkın çiftinin diğer çocukları 6 yaşındaki Süleyman Yıkın’ın, okula gittiği için Siğilli Köyü’nde babaannesi Rubiye Yıkın ile birlikte yaşadığı ve ailesiyle hafta sonları görüştüğü belirtildi. Süleyman Yıkın’ın kardeşlerinin ölümünden henüz haberi olmadığı bildirildi.