SONGÜL KONAR

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına; Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası, Keşan Ziraat Odası ve tüm esnaf odalarının başkan ile temsilcileri katıldı.

ŞAPÇI: “KEŞAN’I DAHA CAZİP, TANINABİLİR KOMŞU İLÇELER HALİNE GETİRMEK İÇİN PLANLAMA YAPIYORUZ”

Keşan’ı daha cazip, tanınabilir komşu ilçeler haline getirmek için planlama yaptıklarını dile getiren Şapçı, “Edirne Valiliği, Trakya Kalkınma Ajansı, İl Ticaret Müdürlüğü, Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi, Keşan TSO, Keşan Ticaret Borsası, Keşan Ziraat Odası, tüm esnaf odaları olarak hep birlikte Keşan’da yakın zamanda “Keşan Alışveriş Şenliği” planlamayı düşünüyorduk.  Bunun nedeni Keşan’da kış aylarında ekonomi açısından durağan bir hale alması. Bunu aşmak için Keşanımızı daha cazip, tanınabilir komşu ilçeler haline getirmek için planlama yapıyorduk. İçerisinde konser, eğlence ve etkinliklerinde olacağı, tanıtım, alışveriş sağlanacağı, Keşan’ın ve bölgenin yöresel lezzetlerinde tanıtılacağı bir etkinlik olacaktı. Fakat hâlihazırda olan Barış Pınarı Harekâtı’yla bunu ertelemek zorunda kaldık. Çünkü eğlence ve bu tarz şeyleri şu süreçte gerçekleştiremeyeceğimizi düşünüyoruz. 6 ay gibi süre zarfında, Nisan ayı gibi tekrar yapmayı hedefliyoruz. Bütün Oda, Borsa, Esnaf Odaları, Ziraat Odası şeklinde hepimiz taşın altına elini koyarak ortak bir çalışmayla tekrar vatandaşlarımıza duyuracağız. Programımızı inşallah hep beraber yapmış olacağız.” diye konuştu.

Şapçı’dan sonra Lokantacılar ve Kahveciler Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak söz aldı.

ÇAKMAK: “BU ZAMAN İÇİNDE EN GÜZEL ŞEKİLDE BU İŞE KARAR VERECEĞİZ”

Festivalin sıkışıklılığa gelmemesi için Nisan ayında yapmayı düşündüklerini dile getiren Çakmak, şunları söyledi: “Keşan Ticaret ve Sanayi Odamızın, Ticaret Borsamızın, esnaf odalarımız ile beraber Keşan’da bir alışveriş festivali düşünmüştük. Yalnız bunu aceleye getirmemek gerekiyordu. Şu anda ordumuz, devletimiz harekât içerisinde. Böyle bir etkinlikte ister istemez müzikli bir şeyler olması gerekir, sıkışıklılığa getirmemek için Nisan ayında yapmayı düşündük. Nisan ayında TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) 100. Yılına tekabül ediyor. Hem onu kutlamak adına, hem de daha geniş bir zaman perspektifi içinde daha zengin bir programlı kaliteli bir etkinlik olarak düşünmüştük. İnşallah bu zaman içinde en güzel şekilde bu işe karar vereceğiz. Keşan için hayırlısı olsun.”

Çakmak’tan sonra Tuhafiyeler ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hasan Kocaman söz aldı.

KOCAMAN: “BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR İMAJIYLA BERABERLİĞİMİZİ GÖSTERMEMİZ GEREKİR”

Keşan’ın reklamının iyi yapılması için bu gibi işlerin güzel olabileceğini düşündüğünü söyleyen Kocaman: “Çevremizden gelen yabancı misafirlerimize Keşanımızı daha iyi tanıtabilmek adına Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer odaların beraber hareket ederek yapmak istedikleri bir alışveriş şenliği düşündük. Bunun Keşan için çok iyi olacağını düşünüyorum. Esnafımızın işlerine bir ivme katabileceğimiz için ben kendi odam adına gurur duyuyorum. Diğer arkadaşlarda bizimle beraber hareket ettiklerinden dolayı iyi şeyler olacağını düşünüyorum. Birlikten kuvvet doğar imajıyla beraberliğimizi göstermemiz gerekir. Keşan’ın reklamının iyi yapılması için bu gibi işlerin güzel olabileceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

ŞAPÇI: “TÜM KURUM VE KURULUŞLARLA DAHA İYİ ŞEYLER BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Bölge halkının ekonomisini güçlendirmek için hep beraber çalıştıklarını ifade eden Şapçı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Gördüğünüz üzere tüm bölge ekonomisine yön veren odalarımız, borsalarımız, Edirne Valiliğimiz, ilçe kaymakamlığımız, il ticaret müdürlüğümüz, Trakya Kalkınma Ajansı olarak hep beraber bu festivalimizi, alışveriş şenliğimizi Nisan ayında gerçekleştireceğiz. Bölge halkının ekonomisini güçlendirmek için hep beraber çalışıyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarla el ele, kol kola inşallah daha iyi şeyler başaracağımıza inanıyoruz.”