CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, muhtarların Belediyelerden ayni yardımın yanında nakdi yardım da alabilmesini sağlayacak yasa teklifi verdi.

CHP’li Erdin Bircan muhtarlıkların büyüklükleri ve ihtiyaçlarının farklılıkları nedeniyle halka hizmet ederken yaşadıkları birçok sorun olduğunu vurgulayarak, muhtarların halkın sorunlarına daha hızlı çözüm bulmasının bu yasa teklifi ile sağlanacağını belirtti.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan yasa teklifi gerekçesinde, “Belediye bütçelerinden köy ve mahalle muhtarlarına pay ayrılması gerekmektedir. Mevcut düzenleme ile belediyelerin ayni yardım yapabildiği muhtarlıklara teklifimizin yasalaşması halinde nakdi de yardım yapabilmesi, muhtarlarımızın halkımızın sorunlarını ivedilikle çözmesini sağlayacaktır” dedi.

Bircan’ın teklifi ile 03/07/2005Tarih ve 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 9’uncu ve 75’inci maddelerinde yapılacak değişiklik ile Mevcut yasadaki belediyelerin mahallenin ve muhtarlığın ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunlarının çözümü için bütçe imkânları ölçüsünde gerekli ayni yardım ve desteğine nakdi yardımda ekleniyor. Bircan’ın teklifi yasalaşırsa, muhtarlıklar belediyelerden nakdi yardım da alabilecek.