Dün bu konuda son kez Keşan Kaymakamlık Makamında bir toplantı yapıldı. Saat 10.00 sıralarında başlayan ve bir saat kadar süren toplantıya, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Proje Koordinatörü Ertan Badem ve Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik katıldı.

Toplantının ardından basına açıklamada bulunan Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik, projeyi son kez Kaymakam Bekir Dınkırcı’ya arz ettiklerini ve onun onayını alıp bugün Trakya Kalkınma Ajansı’na göndereceklerini söyledi.

“Yaşamak Köyde Güzel” projesinin öncelikli olarak Taşımalı Eğitim Kapsamında olan 43 köydeki 1173 öğrenciyi ilgilendirdiğini kaydeden Kemik,Biz muhtarlar olarak tam bir mutabakat içinde bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmayı kabul ettik. Yaklaşık 170 bin TL olan bu projenin yüzde 20’sini köy muhtarları olarak karşılayacağız. Geri kalan harcamaise projemizi kabul etmesi halinde Trakya Kalkınma Ajansı üstlenecek.” Dedi.

Projenin kabul edilmesi halinde söz konusu 43 köyde "Bilgiye Erişim Merkezleri" kurulacağını da ifade eden Kemik şu bilgileri verdi: “Bu merkezlerde öğrenci sayısına göre bir ya da iki bilgisayar, lazer yazıcı, bilgisayar ve çalışma masaları ile sandalyeleri, kitaplık dolabı, ücretle alınacak okuma kitapları, bağışla toplanacak okuma kitapları, satranç takımları ve sınırsız internet bağlantısı yer alacak. Ders saatleri dışında taşınan öğrenciler, araştırma, proje ve performans ödevlerini ücretsiz internetten yararlanıp bularak hazırlayabilecek, ücretsiz yazıcıdan çıktı alabilecek. Arkadaşları ile ortak proje çalışması yapabileceklerdir. Ayrıca bilgisayarlara online ders içerikleri ve bağlantıları ile e-kitaplar yüklenecek, böylelikle öğrencilerin ders saatleri dışında aktif olarak bilgiye erişim odalarını kullanmaları sağlanacaktır. Öğrencilerimiz ders saatleri dışında ve hafta sonları buralardan yararlanabilecekler kitap okuyabilecekler, satranç oynayabilecekler ve yazıcılarda ücretsiz çıktı alabileceklerdir.”

Abdullah Kemik, bu projeden köylerde yaşayan istekli vatandaşların da yararlanabileceğini de belirterek “Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah kabul edilir ve köylerimize güzel bir hizmet gelir” diye konuştu.