SELÇUK GEZER

Mesleği gereği başta Keşan Belediyesi olmak üzere resmi makamlara yakın olduğunu kaydeden Karabal Çakal, masa başında mühür basmak için değil mahallenin sorunlarına çözüm üretmek için aday olduğunu söyledi.

Bir muhtarın mahalledeki sorunları bilmesi ve bunun için de mahallenin içerisinde olması gerektiğini vurgulayan evli ve iki çocuk annesi Yasemin Karabal Çakal, mahalle muhtarlığını İspat Cami Mahallesi sınırları içerisinde, herkesin kolaylıkla olaşabileceği bir noktaya taşıyacağını kaydetti.

“MUHTAR DEMEK MAHALLENİN

SORUNLARIYLA İLGİLENMEK DEMEK”

Karbal Çakal, “Muhtar demek mahallenin sorunlarıyla ilgilenmek demek. Muhtar, mahallesindeki bozuk olan yolun yapılması için belediye başkanının karşısına dikilecek. Yanmayan sokak lambasının bilgisini TREDAŞ’a iletecek, ardından takipçisi olacak. Çocuk parklarındaki eksiklikleri görecek. Minibüs beklerken durak olmadığı için ıslanan vatandaşını görecek. Kaymakamlıkla, Belediye ve polisle iş birliği halinde olacak. Muhtar demek mahallenin sorunlarıyla ilgilenmek demek.” şeklinde konuştu.

“HALKIN İÇİNDEN GELEN BİR MUHTARA İHTİYAÇ VAR”

Keşan’ın en büyük mahallelerinden birisinin İspat Cami Mahallesi olduğunun altını çizen muhtar adayı Yasemin Karabal Çakal, “Kurtuluş Caddesi’yle ilçemizin en uzun caddesine sahip olan mahallemizde; Keşan’ın en büyük parkı Mehmet Gemici Cennet Bahçesi, şehrimizin terminali, Keşan’ın ilk yüksekokulu, bir lise, iki ortaokul, iki ilkokul, Tugay Komutanlığı, Jandarma Komutanlığı, MİT, askerlik şubesi, askeri lojmanlar, İtfaiye müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü gibi daha birçok devlet kurumu bulunuyor. Büyük mahallenin soruları da büyük oluyor. İşte bu sorunlarla ilgilenmek için özverili çalışacak, halkın içinden gelen bir muhtara ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

Birçok muhtarın sosyal ağları kullanamadığını ve İnternetten faydalanamadığına dikkat çeken Karabal Çakal, “Sosyal ağ ile buradan tarafıma iletilen sıkıntıları anında Belediye veya Kaymakamlığın ilgili birimlerine ulaştırarak, herkesin kurumlar ile arasındaki köprü olacağım. İletilen şikayetlerin kurumlardan çözüm üretilmesi ile ilgili sonuçları takip edeceğiz.” dedi.

Keşan Küçük Sanayi Sitesi’nden gelen gürültü ve tozu en aza indirmek için Muhtar Ali Çevikel Caddesi tarafına ağaç dikeceğinin altını çizen Yasemin Karabal Çakal, “Sanayinin üzerini komple ağaçlandırarak kötü görüntüyü ortadan kaldıracağız. Geniş yapraklı, kışında yapraklarını dökmeyen ağaçlar dikerek sanayi sitesi ile apartmanlar arasına doğal bir ses perdesi ve toz perdesi oluşturacağım. Mahalledeki tüm sokaklara, sokak hayvanları için yemek ve su kapları konulması için çalışacağım.” diye konuştu.

Karabal Çakal sözlerini şöyle bitirdi: Kaymakamlık ve Belediyemiz ile görüşerek, mahallemizin gençleri için park, futbol ve basketbol sahaları yapılmasını sağlayacağım. Cennet Bahçesi’nin yanındaki eski futbol sahasını canlandıracağım.

Öncelikle hangi parti adayı seçilirse seçilsin Keşan için hayırlı olsun. Mustafa Helvacıoğlu da Şenol Yalı da mahallemizin insanıdır. İkisinin de mahallemiz için bize elinden geldiğinden fazlaca yardım edeceğinden hiç şüphem yoktur.”