AYGÜL KONAR

Yayla Köyü Sağlık Ocağına düzenli olarak 2 haftada 1 doktor gelmesi vatandaş tarafından şikayet konusu oldu. Vatandaş, ufak tefek sağlık hizmetlerini alabilmek için sürekli Keşan Devlet Hastanesine gitmek istemediğini dile getirdi. Yayla Sahili sakinleri ise, sahilin nüfusunun yazın artması sebebiyle sahilde bulunan sağlık ocağında, hafta boyunca doktor bulunmasını istediklerini dile getirdiler. Yayla Köyü Muhtarı Emine Arıcan ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 15 Haziran 2019’dan itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından bir doktor tahsis edileceği bilgisini verdi.

Yayla Köylü vatandaşlar, “Grip olduğumuzda iki hafta doktorun gelmesini mi bekleyeceğiz? Sağlık önemli bir konu ve hastalandıkça Keşan yoluna düşüyoruz. Doktorumuzun köydeki ocağa iki haftada bir yerine en azından haftada bir gelmesini talep ediyoruz ki bu bile yeterli sayılmaz.” dedi.

HER GÜN DOKTOR OLMASI NEREDEYSE ZORUNLU

Yayla Sahili sakinleri ise “Burası deniz, herkesin aracı yok. Ve denizde çeşitli kazalar oluyor özellikle çocuklarımız ateşleniyor, güneş çarpmaları oluyor, soğuk algınlıkları oluyor, çocuklarımızın ayağına denizkestanesi batıyor. Onu da geçtim, çocuktan daha çok yaşlılarımız var. Emeklilerimiz yazını burada geçiriyor ve en çok onların doktora ihtiyacı var. Allah korusun boğulma olsa şehre uzağız. Buradaki sağlık ocağında her gün doktor olması neredeyse zorunlu.” şeklinde konuştu.

Yayla Köyü Muhtarı Emine Arıcan ise sözlü talebin iletildiğini ve durumun kısa zamanda çözüme kavuşacağından şüphesinin olmadığını belirtti.