SONGÜL KONAR

Samsun’lu özel bir firmanın müteahhitliğini üstlendiği barınağın inşaatının, 1999 yılında yaşanan depremden etkilendiği, suyun sirkülâsyonunun sağlanacağı boşlukların deprem dolayısıyla kapandığı, inşaata bir süre ara verildikten sonra da hasar onarılmadan inşaata devam edildiği iddia ediliyor.

“DEFALARCA MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINMIŞTI”

Yayla Liman’ı olarak da adlandırılan Yayla Sahili Balıkçı Barınağı’nın mühendislik hatası ve Yayla Sahili’ne verdiği tahribat ile alakalı olarak, rahmetli Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan tarafından defalarca meclise taşındı ancak hala bir sonuç alınamadı. Su sirkülâsyonunun sağlanamaması sebebiyle denizin her geçen yıl biraz daha öne gelerek önce geniş kumsalı, ardından kumsal önünde bulunan yolu, ardından da yolun arkasında evi olan vatandaşların evini yıkması sonucu, evi yıkılan vatandaşların kimden hesap soracağı tartışma konusu olmaya devam ederken, vatandaş, yetkililerden önlem almasını beklediğini dile getirdi.

“YIKIK EVLERİN ARASINDA YÜZMEYE ÇALIŞTILAR”

Geçtiğimiz Pazar günü, Yayla Sahili’ndeki görüntüler vatandaşın isyan etmesine sebep oldu. Yıkıntıların arasında yüzmeye çalışan vatandaş, “Gördüğünüz gibi yıkıntıların arasında yüzüyoruz. Eskiden denize ulaşmak için yürürken kumlardan ayaklarımız yanardı. Kocaman bir kumsalı geçer, denize öyle ulaşırdık. Şimdi ise yıkık evlerin arasından denize girmeye, yüzmeye çalışıyoruz. Buradaki haksızlığın hesabını kim verecek? Kimden hesap soracağız? Bu memleket sahipsiz mi? Bu hatanın bedelini kim ödeyecek? Hadi biz geldik, yüzdük, gittik. Evleri yıkılan vatandaşın hasarını kim karşılayacak? Bu durum daha ne kadar görmezden gelinecek? Bu rezilliği çekin, nerede yüzmeye çalıştığımızı herkes görsün.” diyerek görüşlerini belirtti.

Yayla Sahili sakinleri, Yayla Sahili’ndeki tahribatın önlenmesi ve hatanın bir an önce telafi edilmesi için, bakanlıkları, milletvekillerini, yerel yönetimleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarını göreve davet etti. Ayrıca barınağın çevreye yaydığı kötü koku da Yayla Sahili’nde yazlığı bulunan vatandaşlar tarafından şikâyet konusu olmaya devam ediyor.