Bülent Saylam

Yayla sahili sakinleri, başlattıkları imza kampanyalarına ilgi bekliyor. www.change.org üzerinden başlattıkları 2 imza kampanyasıyla Yayla sahili sakinleri, Yayla sahilinin başlıca iki sorununa dikkat çekiyor. Yayla sahili sakinleri,“Sahillerimizi, tarihimizi yok eden Yayla Balıkçı Limanı tahribatına dur diyelim” konu başlıklı ilk imza kampanyasında 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü itibariyle ulaştıkları destekçi sayısı 1068 olurken;  “Keşan-Yayla Sahiline 7/24 doktor ve sağlık ocağı istiyoruz” konu başlıklı ikinci imza kampanyasında ise 100 destekçiye ulaşıltılar.

YAYLA BALIKÇI LİMANI TAHRİBATINA DUR DİYELİM

Yayla sahili sakinleri, Yayla Balıkçı Barınağının sahile verdiği tahribatın gün geçtikçe arttığını ve bu tahribatın sahildeki evlere kadar ulaştığını kaydettiler. Önceleri denize 80 m uzaklıkta olan kumsalın haricinde evlerin önünden traktörlerin geçtiği yolun da olduğunu hatırlatan Yayla sahili sakinleri önceki iktidarlar döneminde planlanan ve şimdiki iktidarın da bu planlara göre tamamladığı Barınağın altından su geçecek gibi yapılmadığından dolayı tahribatın bu noktaya geldiğini söylediler. Geçtiğimiz günlerde  Medya Keşan Gazetesi ve Keşan FM kurucularından Yılmaz Özkaya’nın paramotoruyla da görüntülediği tahribatta son süreçte evlere kadar gelinmiş olduğunu ifade eden Yayla sahili sakinleri “Bu duruma acilen önlem alınmalı, bu yüzden dikkat çekmek için imza kampanyası başlattık” diye konuştular.

 Ayrıca Yayla sahili sakinleri, “Sahillerimizi, tarihimizi yok eden Yayla Balıkçı Limanı tahribatına dur diyelim”  imza kampanyasına tüm duyarlı vatandaşları davet ettiler.

KEŞAN-YAYLA SAHİLİNE 7/24 DOKTOR VE SAĞLIK OCAĞI İSTİYORUZ

Yayla sahili sakinlerinin ikinci imza konusu ise sağlık. Saroz Körfezi-Keşan-Yayla Sahilinde 7/24 görev yapan bir doktor-hemşire-sağlık ocağı bulunmadığını iddia eden sakinler, “Acil durumlarda müdahale edebilecek ve hayat kurtarabilecek bir sağlık ocağı talep ediyoruz. En yakın merkez Erikli'de ama ivedilikle müdahale edilmesi gereken durumlarda geç kalınabilme riski çok yüksek. Nüfus genelinin emekli olduğu düşünülürse bunun halk sağlığı ve yaşam kalitesi açısından büyük önem teşkil ettiğini tekrar hatırlatmak istiyoruz. İlginiz ve yardımlarınız ricası ile...” şeklinde konuşarak açmış oldukları ikinci imza kampanyasına da tüm duyarlı vatandaşları davet ettiler.