Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Keşan’da haftanın salı ve perşembe günleri kurulan semt pazarlarına hem esnafın hem de vatandaşların ilgisinin azaldığı gözleniyor.

Dün Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde kurulan semt pazarında görüşlerini açıklayan esnaf, işlerin her geçen gün azaldığından yakınarak, belediyeye ödedikleri 5 lira temizlik parasını bile ödemekte zorluk çektiklerini ifade ettiler.

Vatandaşların yaz tatiline çıktığını, pazarda tezgah açan birçok esnafın sahillere gittiğini söyleyen pazarcılar, “Arkadaşlarımızın birçoğu semt pazarını bırakıp sahillere gidince pazarın cazibesi azaldı. Alışveriş için gelen vatandaşlar aradıkları birçok malı bulamayınca ilgisini azaltmaya başladı.  Gün boyu 20-30 lira kazanarak evimize gidiyoruz. Yine de bereket versin” diye konuştular.

Mahmut köydeki bahçesinde yetiştirdiği sebzeleri Keşan’da satan Emine Eker de, satışların umduğu gibi olmamasından yakınarak “Valla boşu boşuna geliyoruz. Vatandaşlara organik ürün getirip en uygun fiyatlarla satıyoruz ama yine kıymet bilinmiyor” dedi. Eker, belediye yetkililerine de seslenerek işlerin az olduğu bu dönemlerde alınan 5 lira temizlik parası için kolaylık düşünmelerini istedi.