Keşan İlçe Müftü Vekili İbrahim Kuş, dün yaptığı açıklamada, 23 Haziran 2014 tarihinde, “Gel Bu Yaz, Kur’an’ı Gönlüne Yaz” sloganıyla başlayan Yaz Kur’an Kursları hakkında ve bu yıl Keşan ve civarından Hac’ca gidecekler hakkında bilgi verdi.

“68 KURS AÇILDI”

Yaz Kur’an Kursları’nın yarın sona ereceğini bildiren ve kursların 3’er haftalık dönemler halinde gerçekleştirildiğini belirten Kuş, 68 adet Yaz Kur’an Kursu’nda toplam 90 öğreticinin görev aldığı bildirdi. İbrahim Kuş, her dönem 2 bin kayıt olmak üzere, 3 dönemde toplam 6 bin öğrencinin kayıt yaptırdığını da ifade ederek, “Bu Kur’an kurslarında öğrencilerimize Kur’an’ı düzgün okuma, ibadet, ahlak konulu dersler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bastırılmış ve öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılan ders kitaplarından işlendi.” dedi.

“GÜZEL İVMELER KAZANILDI”

Yaz Kur’an Kursları’na kayıt yaptıran öğrenci sayısından memnun kaldıklarını dile getiren Kuş, Yaz Kur’an Kursları’nda, çeşitli spor aktivitelerin de gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “Öğrencilerimize, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte gerekli organizasyonu sağlayarak öğrencilerimize yönelik sportif aktiviteler de gerçekleştirdik. Öğreticilerimiz, özellikle iyi birer insan yetiştirebilmek için ahlakı güzel, dürüst, vatanını, milletini, bayrağını seven bir gençlik yetiştirilmesine yönelik olarak eğitimler verdiler. Bizim Yaz Kur’an Kursları’ndaki bir diğer gayemiz de insanlara faydalı olabilmektir. İslam’ın faydalarını, doğru ve güvenilir kaynaklarla kurslara gönderilen masum çocuklara öğretmektir. Bu kurslarımızda çok güzel ivmeler kazanıldı.” şeklinde konuştu.

“İLK HACI KAFİLESİ 1 EYLÜL’DE YOLCU EDİLECEK”

Sözlerinin son bölümünde ise Hac gidiş tarihlerinin belli olduğunu bildiren Kuş, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’dan 13, İpsala’dan 10, Enez’den ise 6 kişi olmak üzere bizim bölgemizden bu yıl 29 kişi Hac’ca gidecek. İlk kafile, 1 Eylül 2014 tarihinde, ikinci grup ise 3 Eylül’de İki Minareli Çarşı Camii’nden düzenlenecek programla uğurlanacak.”