Keşan Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, okulların kapanmasıyla birlikte yaz mevsimi nedeniyle, camilerde kuran kurslarının açıldığını belirterek, 22 Haziran 2015 Pazartesi gününden beri de kayıt almaya başladıklarını söyledi.

Müftü Koyuncu; kursların açılması konusunda yaptığı açıklamada: “Yaz mevsimi gelmesi dolayısıyla 22 Haziran 2015 tarihi itibariyle camilerimizde çocuklarımıza yönelik kuran kurslarımız başladı. Kayıtlarımız alınmaya başladı. Yaş sınırı yok. Okuma yazma bilen, camide kurallarına uyabilecek, kendi ihtiyaçlarını görebilecek çocuklar kurslara kayıt yaptırabilirler.” diyerek kurslara kayıt için okumayı bilen çocukları kayıt için beklediklerini belirtti. “İnşallah faydalı olur diye düşünüyorum. Eğitim önemlidir. İnsan bir varlıktır. Maddi yönü olduğu gibi manevi yönü de vardır. İslam dininin ilk emri de ‘Yaradanın adıyla oku’dur. Hz. Ali Efendimizin bu konuda güzel bir sözü vardır:  ‘Cahil cennette komşum olsa ben cehennemi tercih ederim.’ Cehaletin, cahilliğin ne kadar kötü bir şey olduğunu çok güzel anlatır bu söz. Dolayısıyla cahil kalmamamız lazım. Maddi yönümüzü doyurup maneviyatımızı aç bırakırsak bunun eksikliğini hissederiz.” diyen Koyuncu, kurslarda verilecek eğitimin önemine değindi.

Ülkemizde okuyan insan sayısının azlığına değinen Koyuncu; “Genelde okuma alışkanlığı olmayan bir toplumuz. Bunu yıkmamız lazım. Müslüman bir ülkeyiz. Kuran okumasını bilen insan sayısı çok az. Arapça okumak zorsa bunun Türkçe mealleri var. Her yerde kolaylıkla bulabiliriz. Ücretsiz bile dağıtılıyor. Onlara bile ilgi gösteren sayısı az.

Anket çalışmaları yapılıyor. Türkiye’nin her yerinde bu sorular soruluyor. Hangi mezheptensin diye sorulduğunda garip garip bakıyorlar. Mezhep kavramını anlamıyor, mezhebini bilmiyor. İnsanımızın %20’si biliyor, %80’i bilemiyor. Toplumumuzun %70’inin zekât verdiği söyleniyor ama ülkemize baktığımızda durumun hiç de öyle olmadığını görüyoruz. Zenginlerimiz zekat verdiği zaman toplumun refah düzeyinin artması lazım. Dolayısıyla bazı yönlerden oldukça zayıf bir toplumuz. Onun için okumak eğitim her zaman için çok önemli diyoruz.

İlkokuldan üniversiteye kadar yabancı dil eğitimi veriyoruz ama bu eğitimi alan bir çocuk yabancı bir ülkeye gittiğinde şaşırıp kalıyor. Kendini ifade edemiyor. Eğitim sistemimizde bir eksiklik var. Hem fen alanında hem de din anlamda da eksikliğimiz var.” dedi.

Sözlerini; “Yaz kurslarımızın açmamızın sebebi çocuklarımızın camiyi tanıması, bir takım değerlerimizi öğrenmesi ya da öğrendiklerini pekiştirmesi gibi.

Velilerimizden çocuklarını kuran kurslarına göndermelerini istirham ediyoruz. Hem manevi yönden eğitilmeleri, hem de büyüdükleri zaman karşılaşabilecekleri güçlüklerle daha kolay baş edebilecekleri bilgileri öğrenmeleri açısından iyi olacaktır.” diye bitiren Keşan Müftüsü Ertuğrul Koyuncu; Keşan ve köylerinde bütün camilerde kuran kurslarının başladığını, 22 Haziran’dan itibaren de kayıt almaya başlandığını belirterek, “Keşan’da kurs hocalarımız ve cami imamları, köylerde cami imamlarımız kursları verecekler.” dedi.