Başlığa bakarak yazar kasa satıcısı veya reklamını yapan biri olarak görmeyin beni sakın, sadece 2001 yılında gündeme oturan yazar kasayı aktarmak istedim.

Neydi o yazar kasa? Yirmi yıl önce yani 2001 yılında Başbakan Bülent Ecevit’in döneminde yaşanan ekonomik krizi anlatmak adına Ahmet Çakmak adlı vatandaş yazar kasayı Başbakanlık önünde yere atmıştı. Ecevit’in yanında bulunan yardımcısı Hüsamettin Özkan, Ecevit'ten bunu gizlemeye çalışmıştı. Ahmet Çakmak, o günlerde yaptığı açıklamada, “İnsanların anlamadığı bir şey var, ben o gün hak aradım devlete baş kaldırmadım. Ecevit’in düşmanı değilim o zaman çiçek toptancısı bir esnaftım. Dolar üzerinden işlerimi hallediyordum dolar 600 liradan 1.100 liraya yükselince bittim ve yazar kasayı atmak zorunda kaldım” demişti.

Ne yazık ki 2020 yılı Covid-19 denilen virüsün etkisi altına girince bütün yazar kasalar kapandı. Ekonomi o günden daha kötü durumda sakın yazar kasayı atmayın sonra kendinizi anlatamazsınız. Benden söylemesi. Bülent Ecevit’i rahmetle anıyorum.