HABER MERKEZİ

Erol Yazla, Eğitim-İş Keşan Temsilciliği adına yaptığı açıklamada, Atasına sevgisi ve vefası hiçbir zaman azalmayan Türk halkı, bu hakarete her mecradan tepki göstererek gerekli mesajı verse de Atatürk'ün aziz hatırasının ve Cumhuriyet'in her zaman koruyucusu olan Eğitim-İş olarak, elbet bize de iş düşmüştür” dedi.

SANA VE SENİN GİBİLERE ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Söz konusu yaşanan olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Yazla, açıklamasında şunlara yer verdi: Tarikatlarla düzenlenen siyasi bir şov eşliğinde camiye çevrilen İstanbul'un kıymetlilerinden ve dünya mirası Ayasofya, kubbesi altında yine ve yeniden nankör sözlerle kirletilmiştir. Camiye çevrildiği gün Diyanet İşleri Başkanı'nın büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e dil uzatmasının ardından bu kez bir başka imam, onun açtığı yoldan gitmiş ve aynı nankörlüğü sürdürmüştür. Utanmaz imam, ‘Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir...’ diyerek içindeki Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığını kusmuş, buna da dini alet etmiştir. Atasına sevgisi ve vefası hiçbir zaman azalmayan Türk halkı, bu hakarete her mecradan tepki göstererek gerekli mesajı verse de Atatürk'ün aziz hatırasının ve Cumhuriyet'in her zaman koruyucusu olan Eğitim-İş olarak, elbet bize de iş düşmüştür. Öncelikle hadsiz imama cevaben;

- Bir zalim arıyorsan bu toprakları düşman zulmünden kurtaran büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'e değil, onun hatırasına utanmazca saldıranlara bakabilirsin.

- Daha zalim arıyorsan, onun kurduğu ülkede, onun kurduğu Diyanet'ten para alırken ona dil uzatan alçaklara bakabilirsin.

- "Vakıf emanetine aykırı davranarak lanetlenen bir zalim" görmek istiyorsan,  O'nun toplum kalkınsın diye açtığı kurum ve fabrikaları özel sektöre peşkeş çekenlere, O'nun adına okul tabelalarında bile tahammül edemeyenlere bakabilirsin.

- Mesele din ise, daha kafirini siyaseti dine alet edenlerde, dini ticarete meta edenlerde, dini suçlara örtü edenlerde, dini kullanarak dine en çok zarar verenlerde bulabilirsin.

Yani imam Mustafa Demirkan, ‘Daha zalim ve kafir kim olabilir’ sorusuna gerçekten bir yanıt arıyorsan, sana bu küstalığı gösterecek cesareti  verenlere bakabilirsin.

Bizler, Eğitim-İş çatısı altında örgütlenen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeki eğitim neferleri olarak sana ve senin gibilere asla geçit vermeyeceğiz. Bugün itibariyle hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu, ve sürecin takipçisi olacağımızı, bu hadsizliğin peşini asla bırakmayacağımızı ilan ediyoruz.”