SONGÜL KONAR

“%94,2’Sİ COVİD-19 AŞISI YAPTIRMADI”

Sendika tarafından il genelinde yapılan 537 kişiyle yapılan ankette; görev yapılan yer, COVİD-19 aşısını olup-olmadığı, aşı tarihi ve çalıştığı kurumda COVİD-19 testinin pozitif çıkanın olup-olmadığı gibi sorular soruldu.

Ankette; %94,2’sinin COVİD-19 aşısı yaptırmadığı, %5,8’inin ise, aşı yaptırdığı ifade edildi. Yine aynı ankette; kurumunuzda öğrenci ya da eğitim çalışanlarında COVİD-19 testi pozitif çıktı diyenlerin oranı %79,5 iken; vaka görülmedi diyenlerin oranı ise, %20,5 olarak ifade edildi. Aşı tarihinin olup-olmadığı sorulan ankette, hayır diyenlerin oranı %93,4 iken; evet diyenlerin oranı %6,6 olduğu ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eğitim İş Keşan Temsilciliği Başkanı Erol Yazla, eğitim çalışanları aşılama takvimine uyulmasını ve sürecin tamamlanmasını beklediğini kaydetti.

ÜZÜLEREK GÖRDÜK Kİ, BU SÜREÇTE DE EĞİTİM ÇALIŞANLARI YOK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Öğretmenler şubat sonunda aşılanacak” açıklamasının üzerinden neredeyse 3 ay geçtiğini hatırlatarak, sözlerine başlayan Yazla şunları söyledi: Eğitim-öğretim kurumlarımızdaki ücretli öğretmen ve halk eğitim merkezlerinde çalışan öğretmenlerin ve tüm eğitim çalışanlarının da aşı listesine alınması gerektiğini defalarca belirtmemize rağmen geldiğimiz noktada bazı köy okullarındaki öğretmenlerimiz haricinde yaygın aşılama sürecine henüz başlanmamıştır. Koronavirüs aşılama sürecinde yeni bir gruba geçildi. Üzülerek gördük ki, bu süreçte de eğitim çalışanları yok.”

YETER Kİ BİZLERE BU FIRSATI VERİN

Sendika tarafından il genelinde yapılan anket çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Erol Yazla, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sendikamız tarafından il genelinde yapılan anket bulunduğumuz durumu açıkça ortaya koymaktadır. Aşılanan ya da aşı tarihi alan öğretmenlerimizin oranı özel öncelikli durumları olanlar da dahil edildiğinde ancak %12 civarındadır. Yüz yüze eğitim takvimi, sınav takvimi, telafi sınav takvimi, telafi sınavına giremeyenler için mazeret sınav takvimi, ortaöğretim kurumlarında sorumluluk sınav takvimi, sorumluluk sınavına giremeyenler için telafi sınav takvimi, yüz yüze eğitimlerle çakışan sınavlar, uzaktan eğitimle çakışan sınavlar, bunların telafi eğitimleri. Öğrenciler de öğretmenler de bu koşuşturmada yoruldular. Karantinaya giren okullar, eğitim kurumları, köyler,  yurtlar, sınıf düzeyinde uygulanan karantinalar, öğretmen karantinaları, öğrenci karantinaları, eğitim çalışanı karantinaları. Bırakın artık yapmış gibi, açmış gibi, tüm önlemler alınmış gibi yapmayı. Aşılayın tüm eğitim çalışanlarını, tüm önlemleri yerine getirin ve öğrenci ile öğretmenini güvenilir koşullarda buluşturun artık. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘İcra eden, tatbik eden, karar verenden daima daha kuvvetlidir.’ Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bizler Andımız ile yetişmiş öğretmenleriz. Okullarımızda söylenmesi yürürlükten kaldırılmış olsa bile Andımız ile yetiştirecek öğretmenleriz. Bizler eğitim öğretimde yaşanan kayıpları en kısa sürede telafi edecek güce, yeterliliğe ve bilince sahibiz. Yeter ki bizlere bu fırsatı verin.”