Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Ulusoy, önceki gün yaptığı açıklamada, yüksek para cezası nedeniyle sahipleri tarafından geri alınmayınca yediemin parklarının adeta araç mezarlığına döndüğünü bunun da sorumlusunun bu konudaki görevini yerine getirmeyen Keşan Malmüdürlüğü olduğunu savundu.

ELİMİZDE 500’Ü AŞKIN MOTOSİKLET VAR

 Trafik denetimlerinde eksiklerinden dolayı ceza kesilen yüzlerce motosiklet ve motorlu taşıtın, sahipleri tarafından geri alınmayınca yediemin parkında biriktiğini, birçoğunun da artık kullanılamaz hale geldiğini belirten Ulusoy, “Hakkında icra takibi olan araçlarda herhangi bir sıkıntı yaşanmazken, trafik denetimleri sırasında herhangi bir eksiklik nedeniyle yediemine çekilen araçlarda çok büyük sorun yaşıyoruz. Tam 8 yıldır bekleyen motosiklet ve otomobiller var. Bence bu durum Keşan Malmüdürlüğü’nün bu konudaki görevini yerine getirmemesinden kaynaklanıyor. Çünkü ilgili mevzuat,<yediemine çekilen araç 6 ay içinde alınmaz ise Malmüdürlükleri tarafından satışa çıkarılır> diyor. Biz oda yönetimi olarak bugüne kadar Keşan Malmüdürlüğü’ne defalarca müracaatta bulunmamıza rağmen bir çalışma göremedik. Şu an için elimizde 500’e yakın motosiklet var. Malmüdürlüğü bu şekilde davranarak devleti de zarara sokuyor. Alınmayan o araçlar mevzuat uygulanıp satışa çıkarılsa ve satılsa devlet de alacağını tahsil edecek. Bir tek icradan gelen araçlar bir şekilde günü geldiğinde satılıyor ve yediemin otoparkından çıkıyor.” dedi.

TRAFİK POLİSLERİ SÜRÜCÜLERE CEZA KESMEK İÇİN PUSU KURUYOR

Açıklamasının devamında 2014 Yılı’nda uygulanacak trafik cezalarına %3.93 oranında  fark gelecek olmasını da değerlendiren Ulusoy,  şöyle konuştu: “Ekmeğini direksiyon sallayarak kazanan esnafı her yıl biraz daha zor günler bekliyor. Mazot ve benzin zamları bir yana trafik cezalarının da yüksekliği belimizi büküyor. Artık günümüzde trafik polisleri sürücülere ceza kesebilmek için pusu kurmaya başladılar. Denetimler artık gece gündüz demeden tüm teknolojik  imkanlar kullanılarak yapılıyor. Bu nedenle araç sahipleri ve sürücülerin trafiğe çıktıklarında mutlaka yasaların öngördüğü koşulları yerine getirmiş olmaları gerekiyor.”