Keşan Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 2. oturumu dün gerçekleştirildi.
Toplantı, Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ndeki Meclis Toplantı Salonu’nda ilk kez yapılmış oldu.
Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında yapılan, saat 17.00 sıralarında başlayan toplantıda; CHP’li Üye Ercan Ersoylu ile AK Parti’li üyeler; Tolga Saltık ve Mehmet Demirci mazeretleri nedeniyle oy birliğiyle izinli sayıldı.
Ebediyete intikal etmiş tüm belediye başkanları ve meclis üyeleri adına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda; bir işletme tarafından hediye edilen pasta Meclis üyelerine ikram edildi.
Toplantıda daha sonra gündem maddelerine geçildi.
2017 Performans Programı üzerine yapılan görüşme sonrası yapılan oylamada madde oy çokluğu ile kabul edildi.
Daha sonra Keşan Belediyesi’nin 2017 Bütçesi maddesi ele alındı. Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Ender Mağden’in Meclis’i bilgilendirmesinden sonra madde oylamaya sunuldu. Bu madde de oy çokluğu ile kabul edildi.
Kabul edilen maddeye göre 2017 yılı Tahmini Gelir Bütçesi toplamı 70.240.000 TL, 2017 yılı Tahmini Gider Bütçesi’nin toplamı 84.490.000 TL olarak belirlendi.
Meclis’te son olarak Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde 7 parsel 1. katta bulunan iş yerlerinin SGK’ya verilmesi konusu görüşüldü.  Yerlerin SGK’ya mallığına satışı oy birliği ile reddedilirken SGK’yla 10 yıllığına ayni hak tesisi kurulması önerisi oy birliği ile kabul edildi. Bu öneri belediye tarafından SGK’ya iletilecek.
Toplantıyı kapatan Özcan, alınan kararların Keşan’a hayırlı olmasını temenni etti, verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti. Toplantı, tüm Meclis üyeleriyle hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.
Keşan Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantısı 8 Aralık 2016 Perşembe günü gerçekleştirilecek ve saat 17.00’de başlayacak.