Sağlık Bakanlığı tarafından Keşan Destek Kıtaları Kavşağı’ndaki 30 dönümlük alana yapılacak olan 150 yataklı yeni Keşan Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni, Sağlık Bakanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Saat 14.00’te başlayan temel atma törenine, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yanısıra; Edirne Valisi Hasan Duruer, Kaymakam Bekir Dınkırcı, AK Parti 22. ve 23. Dönem Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan, Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Nurettin Alparslan ile kamu kurum ve kuruluşlarının il ve ilçe müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Keşan’a gelişinde Edirne Valisi Duruer, AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan, AK Parti Eski Milletvekili Necdet Budak ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Müezzinoğlu daha sonra tören alanına geçti.

DURUER: SAĞLIKTA ÖNEMLİ BİR KAVŞAK DURUMUNA GELDİK

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Hasan Duruer,  kısa bir konuşma yaptı.  Sağlık Bakanlığı’nın Edirne’ye yaptığı hastane yatırımlarından dolayı Müezzinoğlu’na teşekkür eden Duruer, “Bölgemize yapılan sağlık yatırımlarıyla birlikte, Edirne sağlıkta önemli bir kavşak haline geldi. Bu tesisin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi

MÜEZZİNOĞLU: 5 YILDIZLI OTEL KONFORUYLA KEŞAN’A MARKA DEĞERİ OLUŞTURACAK

Sözlerine, yeni hastaneyi  Keşan’a yapılacak bir “Şifa Merkezi” olarak nitelendirerek başlayan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu,  hastanenin 150 yataklı olduğunu ancak 200 yatak kapasitesine sahip bir hastane olacağını belirterek,  şunları söyledi: Balıkesir ve Çanakkale’de hastane ve kurum açılışlarımız ve temel atma törenlerimiz oldu.  Şimdi ise Keşan’da bir hastane temel atma törenimiz oluyor. Bu hastane, Keşan’ımıza ve bölgeye, inanıyorum ki açılışından itibaren sağlık hizmetleri anlamında çok farklı dinamikler kazandıracak, çağdaş, modern altyapısıyla, yoğun bakımlarıyla, yeni doğan yoğun bakımlarıyla, diyaliz merkeziyle, modern ameliyathaneleriyle, 5 yıldızlı otel konforuyla, Keşan’ımıza ve bölgemize farklı bir marka değeri oluşturacak. Bu yatırımlarla inşallah bölge farklı bir kalkınmayı, yine istihdamda farklı dinamikleri yakalayacak. El birliğiyle, gönül birliğiyle hem Keşan’ımızı hem bölgemizi, hem Edirne’mizi hem de Trakya’yı farklı dinamiklere birlikte kavuşturacağız.”

86 İNŞAATTA 31 BİN YATAK KAPASİTESİ

Sağlık Bakanlığı görevine başladığından bu yana toplam 186 hastanenin inşaatına başlandığını veya başlanmak üzere olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu süreçte 186 hastane inşaatımızda 31 bin yatak kapasiteli hastane inşaatlarımız devam ediyor. Kimisi bir yıl, kimisi de iki yıl içinde bitecek. Ve inşallah, 2-3 yıl sonra Türkiye’deki bütün hastanelerimiz son derece çağdaş, modern, nitelik ve dünya standartları kalitesinde bir kaliteyi ve hizmet alt yapısını yakalamış olacak.”

SAĞLIK HİZMETLERİNE ULAŞIMDAKİ TÜM ENGELLERİ KALDIRDIK

“Biz ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin’ anlayışıyla 11 yıldır gece gündüz demeden çalışıyoruz.” diyen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, şunları söyledi:  “İnsanımızın sağlık hizmetlerine ulaşımının önünde bütün engelleri kaldırdık. Aile hekimlerimizle, uzmanlarımızla, teknolojik altyapımızla, ilaca ulaşımla her türlü imkanı tüm vatandaşlarımıza sunduk, sunmaya devam ediyoruz. Çünkü biz, şuna inanıyoruz ki, bizim insanımız hizmetin en iyisine, hizmetin en güzeline layıktır. Ve biz şuna inanıyoruz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bu genç cumhuriyeti kurarken, bize miras olarak bu cumhuriyeti bıraktı. Milletle beraber, milletin ortak aklı, ortak hedefleri, ortak değerleri  ile birlikte yürüyerek ve muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir Türkiye yolculuğunu, milletimizle beraber inşallah bizler yapacağız.

AMERİKA VE AVRUPA’DA NE VARSA TÜRKİYE’DE DE O OLACAK

 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümünde inşallah dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında güçlü bir Türkiye ve dünyanın güçlü milletleri arasında güçlü ve saygın bir Türk milletini inşallah,  dünya ile birlikte yarışan, dünya ile birlikte koşan, dünyaya ben de varım diyebilen bir yolculuğu inşallah 2023’te başarmış olacağız. Biz sağlık alanındaki hizmetlerimizi her geçen gün daha güzel ve daha gelişmiş bir şekilde insanımıza sunuyoruz.  Temel felsefemiz, Amerika’da ne varsa, Türkiye’de de o olacak, İngiltere’de ne varsa Türkiye’de de o olacak. Almanya’da ne varsa, Türkiye’de de o olacak. 10 yıl önce Amerika, Almanya veya İngiltere’den bir turist Türkiye’de rahatsızlandığında uçak gönderip, ambulans uçakla vatandaşlarını ülkelerine gönderiyorlardı. Şimdi artık Türkiye’de dünyanın neresinde olursa olsun, herhangi bir vatandaşımız rahatsızlandığında ambulans uçağımız gidiyor, onu oradan alıyor Türkiye’ye getiriyor, tedavisini yapıyor ve güçlü ülke, güçlü millet olmanın saygınlığını yaşıyor. İnşallah bu ülkeye ve bu millete çok daha güçlü ve dinamik hizmetler yapmaya devam edeceğiz.”

ORTAK HEDEFLERE BİRLİKTE VE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YÜRÜYELİM

Önümüzdeki hafta başında da Keşan Adalet Sarayı’nın temelinin atılacağını söyleyen Müezzinoğlu,  Mart’ın 10’unda Keşan’ımızda Adalet Sarayı’nın da temelini atacağız. Gerek ulaşımdaki dinamikleriyle, gerek adaletteki dinamikleriyle gerekse sağlıktaki dinamikleriyle, ekonomik ve ticari dinamikleriyle Keşan’ımız ve bölgemiz farklı bir noktada olacak. Bir farklı hedefe, vizyona, ufka hep birlikte yürüyeceğiz. İpsala Devlet Hastanesi’nin ihalesi yapıldı. İhale süreci tamamlanınca oranın da temelini atacağız. Enez Devlet Hastanemiz ihale sürecinde. Onun da takibini yapıyoruz.  Edirne’miz ve bölgemiz sağlık alanında hizmet dinamiklerinin en iyisi ve en güzeline en kısa sürede ulaşacak. Benim istirhamım, birlik ve beraberliği, önceliklerini, ortak hedeflere birlikte güçlü bir şekilde yürüyelim.

KEŞAN’A DOĞALGAZI

KAZANDIRACAĞIZ

Biz Sağlık Bakanlığı olarak bireysel sağlığı önemsiyoruz. Sağlıklı aileyi, bireyi, toplumu önemsiyoruz. Ama sağlıklı bireyler için, aileler için, toplumlar için sağlıklı şehirlere ihtiyacımız var. Sağlıklı suyu, sağlıklı havası, sağlıklı sokakları, sağlıklı parkları, sağlıklı yaşam alanlarına ihtiyacımız var. O nedenle şehir sağlığı, çevre sağlığı, alt yapı sağlığını mutlaka el birliği ve gönül birliği ile sahiplenmemiz lazım. Keşan’ımızın ve Edirne’mizin hava kirliliği ile ilgili önemli sorunları var. Bunu da inşallah önümüzdeki süreçte doğalgazı Keşan’a kazandırarak çözüme kavuşturmuş olacağız. Biz siyasi ayrım yapmadan, milletimizi çatıştırmadan, milletimizin tamamını kucaklayarak ortak hedeflere ve ortak geleceğe birlik ve beraberlik içinde koşmak istiyoruz. O nedenle şehrin sokağı da mahallesi de, akan suyu da, teneffüs edilen havası da, çocuklarımıza ve gençlerimize sunulan imkanlar da, kadınlarımıza ve yaşlılarımıza sunulan imkanlar da önemli.” dedi.

DEMOKRASİMİZ DE SAĞLIKLI OLMALI

Daha sonra sözlerine 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili görüşlerini dile getirerek devam eden Müezzinoğlu,  şunları söyledi: Sağlıklı bir demokrasiye ihtiyacımız var. Milli iradenin sağlığının korunmasına da ihtiyacımız var. Sandığa müdahalenin olmamasına da ihtiyacımız var. Milli iradeye masa başı tuzaklar kurulmamalı. Milletin hak ve hukukuna ve milletin siyasi iktidarına ve istikrarına tezgahlarla, tuzaklarla, çetelerle, yurt içi ve yurt dışı oyunlarla milletin geleceğine tuzaklar kurulmamalı. O nedenle sandığın hukukunu ve sandığın sağlığını koruyacak anlayışları da merkeze almamız lazım. O nedenle 30 Mart akşamının, Keşan’ın sağlıklı geleceği için,  demokrasimizin sağlıklı geleceği için, hukuk devletinin sağlıklı geleceği için önemli olduğuna inanıyorum. Birlik ve beraberlik içinde Keşan’ımızın da Edirne’mizin de, Trakya’mızın da, ülkemizin de yarınları daha güzel olsun diyorum.”

HASTANE, 23 NİSAN 2015’TE AÇILACAK

Müezzinoğlu daha sonra inşaatı yapan firma olan Erme İnşaat’ın yetkilileri ile inşaat süresi için pazarlık yaptı. İnşaat firmasının yetkilisi hastanenin teslim süresini 1 Haziran 2015 olarak belirtirken, Müezzinoğlu yaptığı pazarlık sonucunda hastanenin 23 Nisan 2015 tarihinde bitirilmesi ve hizmete açılması sözünü aldı.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu daha sonra, Edirne Valisi Hasan Duruer, Kaymakam Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan ve protokolle birlikte butona basarak hastanenin temelini attı. Müezzinoğlu, burada bir süre vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra tören alanından ayrıldı.

Bu arada, temel atma törenine katılanlara programın başlamasından önce nohutlu pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

KAHVE ZİYARETİ YAPTI

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, temel atma töreni sonrasında AK Parti Teşkilatı ile birlikte Yenimescit Mahallesi’ndeki bir kahvehaneye giderek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Mahallelinin, eğitim, barınma, işsizlik ve toplum değerlerine adapte olma gibi başlıca sorunlarını dinleyen Mehmet Müezzinoğlu, sorunların çözümü adına izlenmesi gereken yol hakkında değerlendirmelerde bulunarak, buradakilerle sohbet etti.

Müezzinoğlu, burada sorulan sorular ve yapılan talepler doğrultusunda yaptığı konuşmalarda eğitimin, istihdamın ve iskanın önemi üzerinde durdu ve vatandaşlara bu yönde yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.  

Bakan Müezzinoğlu, saat 14.30 sıralarında Keşan'dan ayrıldı.