Yeni devlet hastanesi inşaatında çalışan aralarında bekçilerin de bulunduğu yaklaşık 40 işçinin müteahhit firmadan 6 aydır maaşlarını alamadıkları iddia edildi.

Dün, yeni devlet hastanesi inşaatında toplanan bir grup işçi, müteahhit firmanın son 6 aydır kendilerine ödeme yapmadığını öne sürerek, haklarını istedi. İşçiler, alacakları olmasına rağmen müteahhit firmanın kendilerine ödeme yapmadığını savurarak, “Aramızda bekçi, mekanikçi, temizlikçiler var. Bir çok yere şikayet etmemize ve başvurmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Alacaklarını tahsil edemeyen bazıları Keşan’dan ayrıldı. Özellikle doğudan gelen taş işçisi, sıvacı buradan ayrıldı. Gidenlerle beraber 40 kişiyiz. Muhasebeden alacaklarımıza ait kağıtları çıkarttık. Şantiye şefi de bıraktı.” dedi.

BAKANLIK EL KOYUP İŞÇİ VE MALZEME TEMİNİ SAĞLARSA 20-30 GÜNDE TAMAMLANIR

İşçiler, Sağlık Bakanlığı’nın hastane inşaatının tamamlanması için 15 günlük süre vererek müteahhit firmaya ihtarname çektiğini ifade ederek, “Sağlık Bakanlığı duruma müdahale edip hastane inşaatının tamamlanması için devreye girecekmiş. Böyle olunca da işçilerin parasının ödeneceği söyleniyor. Taşeron firmanın devlete ödeyeceği parayı içerde tuttukları söyleniyor. Burasının tamamlanması da 1 ay daha sürer. Bakanlık ey koyup işçi ve malzeme temini sağlarsa 20-30 günde tamamlanır. Mekanik tesisatında halen eksikler var.” dedi.