GİZEM GÖRÜR

İmar planlarını açıklayan sunumun çok fazla terimsel sözcük içerdiğini, bu yüzden de net olarak anlaşılamadığını belirterek açıklamasına başlayan Eren, şunları söyledi: “Keşan için yapılan şehircilik planının uzun yılları kapsayacak bir plan olduğunu anlattı bize uzmanlar. Birkaç defa sunum yapıldı fakat çok teknik sunumlar olduğu için biz o detaylara inemedik. Ben şehir planlamacısı ya da haritacısı değilim. Bize daha önce denildi ki, ‘bütün partilerden meclis üyeleri çağırılacak, açıklanacak. İsterseniz teknik uzman da getirebilirsiniz yanınızda.’ Fakat çağırılmadık. Bu yüzden imar çalışmaları hakkında bir şey öğrenemedik.”

ANLAYAMADIĞIMIZ İÇİN ANLATAMADIK

Eren, yeni imar planlarını net olarak anlayamadığını, bu yüzden de imar planları hakkında sorulan soruları yanıtlayamadığını belirterek, “Aslında Keşan halkının da bu planlardan beklentisi vardı. Herkes sokağında ya da mahallesinde kat artışı olur mu merak ediyordu. Bu merak yeterince giderilmedi. Artırım olsaydı insanlar ekonomik yönden rahatlardı, böyle bir beklenti içindeydi halk. Fakat bu beklentiler maalesef gerçekleşmedi. Bizler imar komisyonu çalışmalarına katılamadığımız için yapılan planlar hakkında bilgimiz olamadı. Mecliste bunu dile getirdik ve yapılan çalışmalara itiraz ettik. Yeteri kadar bilgimizin olmadığını söyledik. Gönül ister ki orada olabilelim, bilgi verilirken seviyemize inilip bilgi verilebilseydi. Seviyemize inilsin derken, teknik sözcükler çok fazla kullanıldığı için, bize anlayabileceğimiz şekilde açıklansaydı keşke demek istiyorum. Biz anlayamadık, soranlara da anlatamadık doğal olarak.” dedi.

UMARIM OY VERENLER DURUMU ÇOK İYİ ANLAMIŞTIR

Süleyman Eren, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “İsterdik ki, mahalle mahalle, cadde cadde açıklamalar yapılsaydı. İnsanlar planları inceleyerek anlayabilseydi. Halk aydınlatılabilseydi. Oy çokluğu ile planlar kabul edildi. Ben arkadaşları zan altında bırakmak istemiyorum ama umarım oy verenler durumu çok iyi anlamıştır ki oy verdiler. Herhalde anlamışlardır. Ben çalışmalara katılmadığım için anlamadım. Ve bilmediğim bir şeye nasıl imza atabilirim? Bunun sevabı da günahı da oy verenlerdedir. Detaylı bilgiye sahip olmadığım için olur oyu vermedim. Tabi ki güzel planlar da yapıldı. Mesela örnek vermek gerekirse çevre yolu. Fakat bu imar planlarında Keşanlıların beklentileri gerçekleşmedi. Vatandaşın beklentisi karşılanmadı. Vatandaş hüsrana uğradı.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ