Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Merkez ilçesine atanan eski Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri’nin yerine Keşan müftülüğüne atanan Ertuğrul Koyuncu göreve başlayana kadar yerine vekalet edecek olan İpsala ilçe Müftüsü İsmail Geyim dün itibarı ile göreve başladı.

 Her yıl 1-7 Ekim arası gerçekleştirilen Camiler Ve Din Görevlileri Haftası, bu yıl Kurban Bayramı sebebi ile 13-19 Ekim’e ertelendi.

Camiler ve din görevlileri haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında Yeni Müftü vekili İsmail Geyim birtakım ziyaretlerde bulundu.

ÖZCAN’A MAKAMINDA ZİYARET

İsmail Geyim, Hacı Mehmet Ağa Camii İmamı İbrahim Kuş ve Tahta Camii İmamı Şaban Tiryakioğlu Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret ederek gül takdim etti. Geyim burada yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Camiler Haftası ve Din Görevlileri Haftası başkanlığımızın her yıl düzenlediği bir etkinliktir. Vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz, şehit ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Kurumlarımızı ziyaret ediyoruz. Fakir aileleri ziyaret ediyoruz. Hafta nedeniyle sizi de ziyaret ederek camilerimize yaptığınız katkılar nedeniyle teşekkürlerimiz sunuyorum. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

Özcan da ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, “Hoşgeldiniz, ayağınıza sağlık. Vekalet göreviniz de hayırlı olsun. Dinimiz bizim en büyük değerlerimizden biridir. Camilerde bunun temel ibadet yeridir. Allah topraklarımızdan camilerimizi ve ezan sesimizi eksik etmesin. Biz bu şekilde büyüdük bu şekilde biliyoruz. Sizler de insanlarımıza dini yönden bilgilendirme eğitme görevlerini üstlenmişsiniz. Görevlerinizde başarışlar diliyorum. Bizler de bu toplumun kurumları içersinde devlet çarkı içersinde bir kurumuz. Bu konuda her zaman sizlerin yanınızdayız. Hizmetinizdeyiz. İhtiyaçlarınızda belediye olarak bu benim 11 yılım hep yanınızda olmaya çalıştık. Ziyaretiniz için ayrıca teşekkür ediyor ve haftanızı kutluyorum.” dedi.

RAŞİT EFENDİ KABRİNİ ZİYARET

Geyim, Özcan’ı makamında ziyaret etikten sonra saat 12.30’da yanındaki görevliler ile birlikte Keşan’da geçmişte müftlük görevinde bulunmuş merhum Raşit Efendi’yi de kabri başında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Müftü İsmail Geyim; Hacı Mehmet ağa imam hatibi İbrahim Kuş ve diğer görevliler ile birlikte Raşit Efendi’nin kabri başında dua okudu. Kabir ziyareti sonrasında Kurtuluş Savaşı sırasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gittiği bütün şehirlerde kendisini din adamlarının karşıladığını belirten Geyim şunları kaydetti : “Milli mücadele dönemi esnasında Keşan’ın kurtuluşunda ve bu konumda olmasında emeği geçen Raşit Efendi, Keşan’ın önde gelen insanlardandır. Aynı zamanda Raşit Efendi eski bir Keşan müftüsüdür. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde diğer din adamları gibi Raşit Efendi’nin de Keşan da çok büyük bir emeği geçmiştir. Bu yüzden merhum Raşit Efendi’ye Allahtan rahmet diliyoruz.”

Yeni göreviyle ilgili olarak Yeni müftü gelene kadar Keşan müftülüğüne vekâlet edeceğini belirten Geyim, merkez tarafından verilen bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağını belirtti.

HASTANE YÖNETİCİSİ ZİYARETİ

Raşit Efendi Kabri’nin ziyaretinden sonra saat 13.30’da Keşan Devlet Hastanesi yöneticisi Operatör Doktor Nurettin Alparslan’ı ziyaret eden Müftü vekili İsmail Geyim, Alparslan ile bir süre sohbet ettikten sonra yanında bulunan görevliler Alparslan ile birlikte hasta ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında hastalara hediyeler veren Geyim, geçmiş olsun dileklerini sundu. Keşan Müftü vekili İsmail Geyim ve yanındaki görevlilerin nazik ziyaretinden dolayı memnun olduğunu söyleyen Alparslan, teşekkür ederek Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı.

KAYMAKAMLIK ZİYARETİ

Hastane ziyaretinin ardından 14.30’da Geyim, Kuş ve Tiryakioğlu Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı’yı makamında ziyaret ederek,  gül takdiminde bulundu. Kaymakam Bekir Dınkırcı nazik ziyaretten dolayı teşekkür ederek, tüm personelin Camiler ve Din Görevlileri haftasını kutladı.