HABER MERKEZİ

Program öncesi mahalle sakinleriyle yapılan röportajlarda, doğalgaz çalışmaları ve kış mevsiminin ardından bozulan yolların durumu, mahalledeki aydınlatmanın yetersiz olduğu, başıboş hayvanlar, hava kirliliği, çevre kirliliği, kömür yardımları ve kömür-kalorifer kazanı denetimleri, çöplerin mesai saatleri içerisinde toplanıyor olması, Yeni Mahalle Muhtarlığı’nın, Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde hizmet veriyor olması, kaldırımların durumu,  Bel-koop bölgesinde kavşak düzenlemesi, motosikletlerin verdiği rahatsızlık, eczane, ptt ve banka şubesi talebi, radyolink yolunun uygunsuz kullanımı, trafik düzenlemeleri, kapatılan caddeler, sosyal yaşam alanları, park ve bahçe talebi ile yöneticilerin ilgisizliği, halkın en fazla görüş belirttiği konular olarak sıralandı.

Keşan FM’de, Medya Keşan Gazetesi Editörü Bahar Çetin Çalen’in moderatörlüğünde saat 14.10’da başlayan programın stüdyo konuğu, Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır oldu.

Keşan’ın, 13 yıllık yapılaşma geçmişi olan Yeni Mahalle ile büyüdüğünü ve 8 yıldır mahallenin muhtarlık görevini yürüttüğünü kaydeden Bayır, düzgün bir yapılaşmanın hakim olduğu mahallenin, 1 adet meydan ile birlikte, 1 bulvar, 15 cadde ve 32 sokaktan oluştuğunu bildirdi. 

GERÇEK NÜFUS VE SEÇMEN SAYIMIZ ÇOK DAHA FAZLA

Elde edilen son verilere göre, mahalle nüfusunun 5 bin 592, seçmen sayısının ise 4 bin 038 olduğunu dile getiren Bayır, “Gerçek nüfus ve seçmen sayımız çok daha fazladır. Keşan’ın köylerinden gelerek bu bölgede ev sahibi olan vatandaşlarımız, oylarını köylerinde kullanabilmek adına kayıtlarını, ikamet adreslerine almıyorlar. Yine bu bölgede ikamet eden üniversite öğrencisi sayımız da fazla fakat onların da kayıtları kendi memleketlerinde bulunuyor.” şeklinde konuştu. Vatandaşların “İkinci Adres” olarak kayıtlarını ikamet ettikleri yerlere çok kolay alabileceklerinin altını çizen Şenay Bayır, “Bu konuda bizden bilgi alabilirler. Bunu mutlaka yapsınlar.” dedi.

Mahallede gerçekleştirilen sokak röportajlarının da yayınlandığı programda, daha önce yayınlanan diğer “Mahallem Konuşuyor” programlarında olduğu gibi, vatandaşların ağırlıklı olarak, yolların iyileştirilmesi konusu üzerinde durduğu görüldü. Bir vatandaşın, “Başkan’a bizden ve esnaftan selam söyleyin. Arabanın ön takımlarını yaptırmaktan bıktık. Asfalt şantiyemiz vardı, ne oldu asfalt şantiyemiz? Başkan, yollar 2009’da uçak pisti gibi olacak demişti, 2019’a geldik!” demesi dikkat çekti.

Röportajlarda mahalle sakinlerinin, özellikle kadınların ve öğrencilerin şikayetini dile getirdiği bir diğer konu da başıboş dolaşan köpekler oldu. Bu konuda kendisinin de şikayetçi olduğunu, konuyla ilgili olarak şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını kaydeden Şenay Bayır, gerekli düzenlemelerin yapılması veya neler yapılabileceği noktasında Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçeceğini söyledi.

Röportajlarda, mahallenin bazı bölgelerinde çevre kirliliği olduğunu, halkın duyarlı olmasını beklediklerini kaydeden mahalle sakinleri, “Çöplerin gelişigüzel atılmamasını istiyoruz. Bu konuda belediye ekiplerini mahallemizde görmek istiyoruz. Daha temiz bir çevre hepimizin hakkı.” şeklinde konuştu.

KEŞAN’IN EN TEMİZ MAHALLESİ

Hava kirliliğine değinilen röportajlarda mahalle sakinlerinin, kalitesiz kömürlerin yakıldığını ve denetim olmadığını ifade etmesi üzerine Bayır, “Benim mahallem Keşan’ın en temiz mahallesidir. Hatta hava kirliliğinden şikayet eden diğer mahalle sakinlerimizi de burada oturmaya davet edebilirim. Kalitesiz-kötü kömür olarak ifade edilen kömürler benim mahalleme girmez. Yakma ve bacalarla ilgili sorunlar var ise bunların da denetlenmesi gerekir.” dedi.

 “Mahallem Konuşuyor” programı 6 Nisan 2017 Perşembe günü, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ile devam edecek.

Programlar, www.kesan.fm adresinden de dinlenebiliyor.