Keşan’da Yeni Mahalle’ye açılacak olan üçüncü semt pazarında, tezgahların konulacağı yerlerde dün çizgi çalışmaları yapıldı.  

İspat Cami ve Aşağı Zaferiye mahallelerinin ardından Yeni Mahalle’de Çarşamba günleri kurulacak semt pazarıyla ilgili düzenleme çalışmalarının başladığı ve pazarın önümüzdeki haftadan itibaren hizmet vermeye başlayacağı bildirildi. Nazmi Başar Caddesi üzerinde kurulacak semt pazarında 50 tezgah kurulacak. Çalışmaları Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksel ve oda yöneticileri, dün yerinde inceledi.

Daha sonra bir açıklama yapan İbrahim Aldanmaz, talep doğrultusunda gerekirse 7 gün Pazar kurulabileceğini ifade ederek, “İspat Cami ve Aşağı Zaferiye mahallelerinde semt pazarlarına başladık. İki mahallede de hem üyelerimiz hem de vatandaşımız memnun kaldı. Hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürmek ve halkımız ile üyelerimizi memnun etmek için gerekirse her mahalleye semt pazarı kuracağız. Her caddeye ve hatta sokak aralarına açılan büyük marketlerin önünü kesmek için mücadele etmek zorundayız. Biz de hizmeti vatandaşımızın ayağına getireceğiz. Mahallelerdeki marketler Cuma günleri kampanyalar yaparak Cumartesi pazarındaki esnafın önünü kesiyor, sonra hafta arası 5 gün fiyatlar 3 katı. Ama artık yapamıyorlar. Çünkü hafta arası biz de semt pazarlarımızla mücadele ediyoruz.dedi.

Yeni Mahalle’deki pazarda 50 esnafın tezgah açacağını dile getiren İsmail Yüksel ise şunları söyledi: “Keşan’da artık Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri semt pazarları açılacak. İnşallah burada da halkımıza faydalı olacağız. Yeni Mahallemize hayırlı olsun.”