2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı başladı. Yeni öğretim yılında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı her şeyin önüne geçti.

Nasıl?

Öğrencilere verdiği şiir kitabı ile. Bakan’ın öğrencilere verdiği şiir kitabındaki şiirlerden biri Gülbeddin Hikmetyar’ı “Liderimiz” olarak işliyor.

Kim Gülbeddin Hikmetyar?

Hizb-i İslami Örgütünün Lideri. ABD’nin terörist listesinde. Aranıyor. İran, Afganistan, Pakistan coğrafyasında yaşıyor.

1992 yılında Afganistan’da başbakan oldu. Radyo ve televizyonlardan müzik yayınlarını kaldırdı. Sinemaları kapattı.

Kız çocuklarının okula gönderilmesini yasakladı.

Başbakanımız ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken kendisi ile çekilmiş fotoğrafı gazetelerde yayınlandı.

Güzel Sanatlar’ın kolu olan müzik ve sinemayı yasaklayan, kız çocuklarının okula gönderilmesini yasaklayan, ülkesinde ölen binlerce kişinin sorumlusu olarak aranan bu terörist kimlerin lideri olabilir?

Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Eğitim Bakanı’nın çocuklara verdiği şiir kitabına bakın.

Eğitim-Öğretim yılı yeni başladı. Ülke genelindeki fiziksel yetmezlik, öğretmen açığı gibi konular gündemde yok. Gündemde bakan beyin öğrencilere verdiği şiir kitabı. “Liderimiz” olarak Gülbeddin Hikmetyar’ı işleyen şiirin bulunduğu kitap.

Yaşanan bu reel durum Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkezi ve taşra yöneticilerinin kimlerden oluştuğunun ortaya konulması açısından ele alınmalıdır.

Eğitim sistemimiz ve yönetim kadroları giderek siyasallaşmaktadır. Bu siyasallaşma ve kadrolaşma tehlikeli bir boyut kazanmıştır.

Bakan Nabi Avcı’dan konuya ilişkin olarak bir açıklama yapılmadı. Bilinçli olarak ve bilerek bu şiir kitabı öğrencilere verilmiştir sonucuna varabiliriz.

Bu ülke, Mustafa Kemal’lerin, Mustafa Necati’lerin, Hasan Âli Yücel’lerin, Tonguç’ların temellerini attığı eğitim sisteminden uzaklaşmıştır. AKP İktidarı bunun ağırlığı altında kalacaktır. Günün birinde bunların hesabı sorulmalıdır. Ne demişler: “Keser döner…”