Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'ndeki otopark, Kurban Bayramı'nda alışverişini yapacaklara kolaylık sağlanması için ücretsiz olarak hizmet vermesine rağmen, yine de tercih edilmedi.

Gerek belediye, gerek vatandaşlar, gerekse Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) yönetimince dikkat çekilen ve kullanılması için desteklenen otopark, yine beklenen ilgiyi görmedi. 10 Eylül 2016 Cumartesi günü, bayram alışverişi için Keşan'da yoğun trafik yaşanırken, sürücüler, otoparkı ücretsiz olmasına rağmen yine tercih etmedi. Otopark yerine, araçlarını cadde ve sokak üzerlerine park eden sürücülerin neden otoparkı kullanmadığı ise düşündürdü.

OTOPARKIN ETRAFI DOLU İÇİ BOŞ

Kompleksin alt katında bulunan iki katlı otoparkın giriş kapısının her iki yanında da çift sıra araç parkı olurken, otoparkın içerisinde ise en fazla 100 civarı araç olduğu görüldü. Manzarayı görenler; “Sürücüler içeri girmeye mi korkuyor? Otopark kullanılsa trafikte sorun kalmayacak. Üstelik ücretsiz olan bu otopark neden kullanılmıyor anlam veremiyoruz?” diye konuştu.