Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, bölgemizin tarım, hayvancılık ve turizm potansiyelinin harekete geçirilerek yapılan ve yapılacak yatırımlar açısından enerji maliyetlerinin düşürülmesinin önemli olduğunu söyledi. Dınkırcı, “Yenilenebilir Enerji” ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 07.02.2014 tarih ve 28906 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 362 nolu Milli Emlak Genel Tebliği’nde hazine taşınmazları üzerinde yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretimi yapılması amacı ile irtifak hakkı tesis edilmesi veya kullanma izni verilmesine ilişkin usul ve esasların belirlendiği bu tebliğin incelenmesinin önemli olduğunu belirtti.

Dınkırcı; tarım, hayvancılık ve turizmde enerji maliyetlerinin düşürülmesini isteyen yatırımcıların ve çiftçilerin bu konuya önem vermelerini istedi. Özellikle tarımda sulama amaçlı olarak bölgemizde rüzgâr ve güneş enerjisinden faydalanabilecekleri, bu konuda gerek bu tebliğ gerekse Trakya Kalkınma Ajansı’nın proje çağrıları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yayınlanacak diğer tebliğlerin iyi takip edilmesinin önemine dikkat çekti.

Kaymakam Dınkırcı ayrıca, yenilenebilir enerji kaynakları olan rüzgâr, güneş ve biyogazla ilgili www.kesan.gov.tr web sitesinde link olduğunu veya direk Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nün web adresi olan www.eie.gov.tr  adresinden Türkiye’nin rüzgâr ve güneş haritaları başta olmak üzere konu ile ilgili kapsamlı bilgi alabileceklerini ifade etti.