Yenimescit Mahallesi’nde bonzai satan kişilerden şikayetçi olan kadınlar, uzun süreden beri mahallede uyuşturucu madde tacirlerine yönelik operasyon yapılmadığını belirterek, yetkililere tepki gösterdi.
NEDEN MÜDAHELE EDİLMİYOR?
8 Ekim 2016 Cumartesi gününü 9 Ekim 2016 Pazar gününe bağlayan gece meydana gelen olayda bonzai kullandığı iddiasıyla hayatını kaybeden 17 yaşındaki Ömer Karataş’ın ailesine taziyede bulunmak için cenaze evine gelen mahalledeki kadınlar, bonzai nedeniyle birçok yuvanın yıkıldığını söyledi. Yenimescit Mahallesi’nde uyuşturucu madde satan kişileri, çocukların dahi tanıdığını belirten kadınlar, bu kişilere neden müdahale edilmediğini sordu. Birkaç yıl öncesine kadar Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sık aralıklarla mahalledeki uyuşturucu madde tacirlerine karşı operasyon yaptığını hatırlatan kadınlar, uzun süreden beri mahalleye polisin bile girmediğini, bu nedenle de bonzainin küçük yaştaki çocukların dahi elinde gezdiğini öne sürdü.
BİR YUVANIN DAĞILMASININ VEBALİNİ KİMLER ÖDEYECEK?
Uyuşturucu kullanan kişilerden çok satanları engellemeyenleri eleştiren bir kadın ise damadının bonzai kullanması nedeniyle kızından ayrıldığının ve iki torununa kendisinin bakmak zorunda kaldığını belirterek, “Bu çocuklara şimdilik bizler bakacağız. Bir yuvanın dağılmasının vebalini kimler ödeyecek? Tabii ki bonzai satanlara göz yumanlar ödeyecektir.” dedi. Uyuşturucu maddenin Keşan’da yıllardır satıldığını ve kullanıldığını iddia eden kadınlar, şunları söyledi: “Eskiden uyuşturucu madde satılırdı ama kimseler görmezdi. Şimdi ise gündüz vakti, sokak ortasında satılmaya başlandı. Önceki yıllarda uyuşturucu madde pahalıydı şimdi ise 2 TL’ye bonzai denen madde satılıyor.”  
YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİLER
Hayatını kaybeden Ömer Karataş’ın bir yakını ise gencin daha önce bonzai kullandığını ancak, bir süre önce ailesiyle birlikte çalışmak için çeltiğe gittiğini ve çalışırken bonzai kullanmadığı ancak Keşan’a döndüğünde yeniden bonzai içmeye başladığını öne sürdü.  Karataş’ın yakını, bonzai kullanımının her geçen gün artmasının nedenini kolaylıkla temin edilmesi olduğunu belirtti. Yenimescit Mahallesi’nin uyuşturucu maddeyle anılmasını istemediklerini ifade eden kadınlar, maddelerin sadece bir bölgede satıldığını kaydederek, başta Keşan Kaymakamlığı olmak üzere yetkilileri göreve davet etti.