Fikret Kantar, dün yaptığı açıklamada, Keşan Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız ile birlikte dün TOKİ Sosyal Konutları’nın yapıldığı alana giderek gözlemde bulunduklarını ve yetkililerden bazı açıklamalar aldıklarını belirterek, “Buradan ev almaya hak sahibi olan vatandaşlarımıza artık müjdeli haberi verebiliriz. Yetkililer bize konutların %97 oranında tamamlandığını ve konutların önümüzdeki Kurban Bayramı’na kadar peyderpey dağıtılmaya başlanacağını söyledi. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

MÜMKÜN DEĞİL

Ziyaretleri sırasında önceki günkü gazetelerde yer alan “Okulun camlarını çocuklar kırıyor” açıklaması doğrultusunda inşaat sorumlularından Özcan Tosun’dan bilgi aldıklarını da söyleyen Kantar, “Biz Sayın Emniyet Müdürümüz Ahmet Yıldız ile birlikte okul inşaatının olduğu alana gittik ve yeni kırıldığı tahmin edilen3 -5 camdan başka bir şey görmedik. Öyle her gün yüzlerce cam kırılması diye bir şey söz konusu değil. Evet, okul inşaatında eksik cam çok ama bunlar ya yerine hiç takılmamış olmasından ya da çok eskiden kırılmasından kaynaklanıyor.  Sayın Müdürümüz TOKİ Konutları ile ilgili görevli bir ekibin olduğunu ve günün her saati görev yaptıklarını belirtti. Ayrıca şantiyenin de bir özel güvenlik görevlisi var. Durum böyle olunca çocukların her gün buraya gelerek yüzlerce cam kırdıklarından söz edilmemesi gerekir” diye konuştu.

TAŞIMALI EĞİTİME DÂHİL EDİLMELİ

Konutların teslim edilmeye başlanmasıyla birlikte burada bulunan cami, okul ve diğer sosyal alan ihtiyaçlarının ön plana çıkacağını da kaydeden Kantar, şöyle devam etti: “Bana sorarsanız en büyük öncelik okulun biran önce bitirilerek açılması. Çünkü okullar açıldı ve çocuklarımız okullarına gidip gelmeye başladı. TOKİ Konutları’na taşınacak vatandaşlarımızın çocukları okullarına gelip gitmekte çok büyük sıkıntılar yaşayacak. Her halde yetkililerin bu konuda bir düşüncesi vardır. Benim tahminime göre burası da taşımalı sisteme dâhil edilecek ve çocuklarımız okullarına getirilip götürülecek”

EVİNE TAŞINACAK BAZI VATANDAŞLARA DESTEK GEREKECEK 

Açıklamasının sonunda konutların teslim edilmesiyle birlikte burada gündeme gelecek olan su, elektrik aboneliği ve tapu harcı gibi masraflardan söz eden Kantar, “Şu an için bu konutlara taşınacak hak sahibi vatandaşlarımızın en az yarısının bu yükümlülüklerini yerine getirebileceklerine inanıyorum. Ancak hemen hemen yarısı bu paraları bulmakta zorlanır diye düşünüyorum.  Bu hak sahibi vatandaşlarımızın evlerine taşınırken herhangi bir şekilde desteğe ihtiyacı olacak. Sanırım bu durum ortaya çıktığında Keşan Sosyal Yardımlaşma Vakfı veya devletin diğer yardım kuruluşları devreye girecektir. Bu konuda sıkıntılı bir dönem yaşanabilir” diye konuştu.

   .