Tiner ve balicilerden, hırsızlık olaylarından ve temizlik hizmeti alamamaktan yakınan Yenimescit Mahallesi sakinleri, Mahalle Muhtarı Fikret Kantar ile birlikte sorunlarını Kaymakam Bekir Dınkırcı’ya anlattı.

Saat 10.30 sıralarında Mahalle Muhtarı Fikret Kantar ile birlikte Keşan Hükümet Konağı önüne gelen kadınlı erkekli yaklaşık 30 kadar Yenimescit mahalleli vatandaş, burada toplanarak basına açıklama yaptı.

YETER ARTIK

Yenimescit Mahallesi Esenyurt Sokak üzerinde ve yakın çevresinde ikamet ettiklerini söyleyen vatandaşlar, her gece meydana gelen olaylar nedeniyle son derece huzursuz olduklarını ve ne yapacaklarını bilemediklerini söylediler. Sokağın başında bulunan boş arazi üzerinde çok sayıda güvercin kulübesi bulunduğunu ve geceleri hiç tanımadıkları çok sayıda kişinin buraya gelerek sabaha kadar kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, Derdimiz sadece buradaki güvercin kulübelerine gelip gidenler değil. Az ilerde bulunan başka bir arsa da mahallenin çöplüğü olarak kullanılıyor. Koku ve mikroptan ne balkona çıkabiliyoruz ne de balkona çamaşır asabiliyoruz. Ayrıca sokağımız kenar kesimde yer aldığı için akşamları tinerciler, baliciler adeta cirit atıyor. Malımızı, mülkümüzü hırsızlardan korumak için geceleri nöbet tutmaya başladık. Suç ve suçlu sokağımızda kol geziyor, bir çare bulunmasını istiyoruz” diye konuştular.

POLİSE İHBAR EDİYORUZ AMA…

Bir olay anında 155’i arayarak polisi haberdar ettiklerini de söyleyen vatandaşlar, Evet ihbarı alan polis geliyor ama gecenin karanlığında tepe ışıklarını yaka yaka gelince ne suç ne de suçlu meydanda kalıyor. Duyarlılık gösterilmesini istiyoruz” şeklinde konuştular

KAYMAKAM DINKIRCI KABUL ETTİ

Daha sonra aralarından 5 kişilik bir heyet oluşturan vatandaşlar, Mahalle Muhtarı Fikret Kantar ile birlikte kaymakamlık katına çıktılar. Kısa bir süre bekledikten sonra Kaymakam Bekir Dınkırcı tarafından kabul edilen heyet, karşılaştıkları sorunları ve şikayetlerini bir kez de Dınkırcı’ya anlattı. 

Konuyla çok yakından ilgileneceğini söyleyen  Dınkırcı, bu mahallemizde ve buna benzer sorunların yaşandığı diğer mahallelerde, bu sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik olarak Aile ve Sosyal Politikalar Keşan İlçe Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü,  diğer kurum kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bazı projeler başlattıklarını kaydetti.