HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Yenimescit Mahallesi Zati Yörüker Caddesi Songül Sokak No 95 (Kademoğlu Lokum Fabrikası Karşısı) adresinde belediye tarafından yaptırılan semt sahası ve parkın açılışı saat 15.00’te başladı.

Açılışa, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adil Oğuzhan, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli,  Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Salim Şevik, Cengizhan Aktan ve Feyzi Engin, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, oda ve borsa temsilcileri, mahalle muhtarları, vatandaşlar ve parkın en aktif kullanıcısı olacak çocuklar ve gençler katıldı. 

Açılışta konuşan Özcan, topluma yapılması gereken hizmetleri insan ayırımı yapmadan birer birer yerine getirdiklerine dikkat çekerek, “Daha önce kötü bir görüntüye sahip alanımızı düzenleyerek mahalle halkı ve gençlerimiz ile çocuklarımızın hizmetine sunduk. Seçim döneminde burasını park ve oyun sahası yapma sözü vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirdik. Bu tesis çocuklarımızın. Tesisimiz sizlerin parasıyla yapıldı. Gençlerimiz yeter ki kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar. Spor gençleri kötülüklerden uzak tutar. Mahalle sakinlerimizden bu alana sahip çıkmalarını istiyorum. Tesis mahallemize ve hepimize hayırlı olsun.” dedi.

Mehmet Özcan’ın konuşmasının ardından İmam Hatip Osman Sav tarafından okunan dualar eşliğinde protokol tarafından kesilen kurdele ile tesisin açılışı gerçekleştirildi. Açılış nedeniyle kurban da kesildi. Kurbanın kesilmesi sırasında çocukların çevresinde toplanması ise dikkat çekti.

Açılışın ardından törene katılanlar tesisi gezdi. Mehmet Özcan ve Eşi Şengül Özcan tarafından basketbol ve futbol sahalarındaki maçların sembolik açılışları da tören kapsamında gerçekleştirildi.