Yenimuhacır Kültür ve Dayanışma Derneği, Yenimuhacir Belediyesi, Keşan Kaymakamlığı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu işbirliği ve Yenimuhacirli iş adamlarının katkılarıyla bu yıl ilki düzenlenecek olan “Keşkek Günü” etkinliği 7 Mayıs 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Yönetim Kurulu ile bir araya gelen, Yenimuhacir Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yöneticileri, bölge kurum ve kuruluşlarının işbirliğiyle 7 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan 1. Keşkek Günü etkinliği ile ilgili planlama toplantısı yaptılar.

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Yener ve Cüneyt Yüksekdağ ile Yenimuhacir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Küçükyaman ve Başkan Yardımcısı Selçuk Kadem’in katıldığı toplantıda etkinlik ile ilgili planlama gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan ve Keşkek Günü ile ilgili bilgiler veren Küçükyaman şunları kaydetti:

GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ

“7 Mayıs tarihinde 1.sini gerçekleştireceğimiz Keşkek Günü etkinliğimiz ile tecrübe kazanmak ve bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Yenimuhacır’ın, keşkeğin ve dolayısıyla bölgenin tanıtımı için gerçekleştireceğimiz bu önemli etkinlik ile ilgili olarak bölge kurum ve kuruluşlarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu kapsamda dernek olarak yürüttüğümüz birçok faaliyet var, bu faaliyetlerde Keşan TSO’nun ve değerli yöneticilerinin de yanımızda olduğunu görmek bizlere mutluluk veriyor.”

KEŞKEK GÜNÜ, GECE BOYUNCA ÇEŞİTLİ EĞLENCE ETKİNLİKLERİYLE DEVAM EDECEK

Yenimuhacir Keşkek Günü kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklere de değinen Küçükyaman, sözlerine şöyle devam etti: “Derneğimiz, Odamız, Belediyemiz, Kaymakamlığımız, Üniversitemiz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları ile düzenlediğimiz Yenimuhacır Keşkek Günü 13:30’da başlayacak. Gün boyunca keşkek ikramımız olacak. Çeşitli etkinliklerle günü renklendirmek istiyoruz. Keşan Belediyesi Lalacık Folklor Ekibi o gün vatandaşlarımıza gösteri sunacak. Gece de devam edecek olan etkinlikte birbirinden farklı eğlencelerin yanı sıra Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müzik Grubu vatandaşlarımıza müzik ziyafeti sunacak.”

Enver Küçükyaman konuşmasının sonunda, Yenimuhacır Keşkeğinin markalaşması için dernek olarak çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.