Keşan’ın Yenimuhacir Beldesinde esnaflık yapmakta olan Nuray Hamarat, mahallesinin muhtarlığına aday olduğunu açıkladı.

1978 Yenimuhacir doğumlu ve Keşan Lisesi mezunu olan Hamarat, Yenimuhacir’de ilk kadın muhtar adayı olarak bunun çok büyük bir öncelik ve önderlik olduğunu, hayatın her alanında rol alabilecek bir kadın olarak hedefinin, kadının evdeki anne şefkatini toplumun her alanına yansıtarak vatandaşa hizmet etmek olduğunu dile getirdi. Hamarat, şunları söyledi:

“Mahallenin sorunlarıyla yakından ilgilenmek istiyorum. Özellikle de bayanların bazı alanlarda arka planda tutulmak istenmesi nedeniyle, ‘Kadından muhtar mı olur!’ görüşlerini kırmak için geç kalındığının farkında olarak, bu zorlu çekişmede sorunları aşmada kolaylaştırıcı bir unsur olacağıma inanıyorum.

Yapılacak seçimlerde oy kullanmak en büyük vatandaşlık görevidir. Seçim öncesinde olduğu gibi seçim sonrasında da yüzümüzden tebessümü eksik etmeden, seçilecek belediye başkanımla da uyum içerisinde bir dönem geçireceğim. Belediye başkan adaylarıma ve tüm mahalle muhtar adaylarına da hayırlı olmasını diler, bu yolda bizimle birlikte emek harcayan tüm vatandaşlarıma teşekkür ederim.”

Nuray Hamarat, aza adaylarını da şöyle açıkladı:

Şükrü Kıral, Aydın Ardalı, Mahmut Göksoy, Esen Şahinbaş, Serpil Alabak, Emre Kayari, Harun Alabak.