Yenimuhacir Kavşağı’nda feci ölüm:

Taksi çarptı, üzerinden 4 araç ve 1 otobüs geçti

 

Geçen Çarşamba günü, saat 05.30 sıralarında, Keşan-Malkara Karayolu üzerindeki Yenimuhacir Kavşağı yakınlarında Yunanistan plakalı taksi çarparak yola savurduğu kişi, üzerinden 4 otomobil ve 1 yolcu otobüsünün geçmesi sonucu hayatını kaybetti.
Yunanistan’dan aldığı 3 yolcuyu İstanbul’a götürmek üzere yola çıkan ve Keşan'dan Malkara yönüne giden Hüseyin Giritli (32) yönetimindeki TAZ 8867 yabancı plakalı taksi, Yenimuhacir Kavşağı yakınlarında olun karşısına geçmek isteyen Özcan Kozlu (38)'ya çarptı. Çarpmanın etkisiyle yol ortasına savrulan Özcan Kozlu, üzerinden plakaları alınamayan 4 otomobil ve 1 yolcu otobüsünün geçmesi sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi. Özcan Kozlu'nun cenazesi, nöbetçi Cumhuriyet savcısı ve jandarmanın incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Taksi sürücüsü Hüseyin Giritli gözaltına alınırken, araçtaki yolcular ifadeleri alınmak üzere Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Özcan Kozlu'nun üzerinden geçtiği tespit edilen 35 PK 403 plakalı yolcu otobüsü, Tekirdağ’da polis ekiplerince durdurularak, ismi açıklanmayan sürücüsü gözaltına alındı. Diğer araçların plakaların tespiti için çevredeki güvenlik kameralarının görüntüleri ile Tekirdağ’ın Malkara İlçesi girişindeki Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarının incelendiği bildirildi. Yunanistan plakalı taksi sürücüsü Hüseyin Giritli'nin jandarmadaki ilk ifadesinde Özcan Kozlu'nun yola aniden çıktığını ve dikiz aynasıyla koluna çarptığını, yola savrulduktan sonra ise üzerinden 4 otomobil ile 1 yolcu otobüsünün geçerek ölümüne sebep olduğunu iddia etti. Jandarmada işlemleri tamamlanarak adli makamlara sevk edilen sürücüler, serbest bırakıldı. Jandarma, diğer araçların plaka ve sürücülerinin tespiti için de çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

TOPRAĞA VERİLDİ

Otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından adli tıp kurumundan teslim alınan Özcan Kozlu’nun cenazesi, dün, saat 11.00'de Yenimuhacir Beldesi'nde toprağa verildi. Özcan Kozlu, Yenimuhacir Beldesi halkından merhum İbrahim Kozlu ve Ayşe Kozlu'nun oğlu, merhum Huriye Engin, Nedim ve İbrahim Kozlu'nun kardeşleri, Özgür Engin'nin dayısı idi. Merhum’a Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.