Yenimuhacir’de kanalizasyon çalışmalarında sona yaklaşılmasının ardından, dün de beldenin %90’nını kaplayacağı ifade edilen kilitli taş çalışmalarına kurban keserek ve dua ederek başlandı.

Saat 10.30 sıralarında düzenlenen törenle başlayan kilitli taş çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Recep Ordu,  sözlerinin başında son günlerde meydana gelen terör olaylarında hayatını kaybeden asker ve polislerimize Allahtan rahmet, geride bıraktıkları acılı ailelerine başsağlığı ve sabır dilediklerini belirtti ve bu olayları şiddetle kınadıklarını ifade etti.

%10 KADAR KANALİZASYON İŞİMİZ KALDI

 Kanalizasyon çalışmalarının 2 yıldır devam ettiğini ve artık sona yaklaştıklarını belirten Ordu, “Beldemizin sadece %10’luk bir kısmında bazı nedenlerden dolayı kanalizasyon henüz yapılamadı. Kanalizasyon geçen yerlerde 76 tane parsel bacası atılacak. Bununla ilgili ihaleyi en kısa zamanda yapacağız. Kanalizasyonun tamamlandığı yerlerde bugün Allahın izniyle kilitli taş çalışmalarını başlatıyoruz.” dedi.

İŞ, 60 GÜNDE BİTECEK

Ordu,  yapılacak olan işle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Şu anda 25 bin 154 metrekare parke taşı, 8 bin 20 metre bordur, 7 bin 570 metre de oluk taşı döşeyeceğiz. Yol sökümünden de bin 273 metreküp malzeme çıkarılacak. Konuyla ilgili ihalemizi 21 Ağustos 2015 tarihinde yaptık. İhaleye 3 firma katıldı. İhaleyi en düşük teklifi veren Metis Yapı Yol Yapı İnşaat Restorasyon Firması kazandı. 3 Eylül 2015 tarihinde yer teslimini yaptık. Yüklenici firmanın işi teslim süresi 100 gün ama onlar 2 ay içersinde teslim edeceklerini söylüyorlar. İhalenin bedeli KDV dahil 979 bin 400 TL” dedi.

GERİ KALAN YERLERİ DE YAPACAĞIZ

Recep Ordu, geri kalan %10 kanalizasyon çalışmalarının da en kısa zamanda tamamlayacaklarını ve ardından bu kesimlerde de gerekli olan kilitli taş çalışmalarını yapacaklarını kaydetti. Ordu, ayrıca,  dere ıslahı çalışmalarının da hızlı bir şekilde devam etmekte olduğunu bildirdi.

Firma yetkilisi Vahit Kaval ise yaptığı açıklamada, işi 60 gün içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.