Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyeleri Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural ile AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Özgür İnceoğlu, dün Keşan-Yenimuhacir arasındaki bağlantı stabilize yolda incelemelerde bulunup bu yolda en kısa süre içinde iyileştirme çalışması başlatılacağını söyledi.

Saat 10.45 sıralarında Karanlık Dere Mevkii’nde yapımı devam eden TOKİ Sosyal Konutları’nın önünden geçerek yolun bulunduğu alana gelen İnceoğlu, Boyalık ve Vural, Yenimuhacir Belediye Meclisi’nin AK Partili üyeleri Erol Balkan ve İbrahim Dinç ile birlikte bakım yapılacak olan yolda incelemelerde bulundu.

Yol üzerinde yapılan incelemelerin ardından Yenimuhacir Beldesi’ni ziyaret eden AK Partililer, burada bir kahvehaneye geçerek vatandaşlar ile görüşüp basın açıklaması yaptı.

YOLU KIŞ ŞARTLARINDA DAHA DAYANIKLI HALE GETİRECEĞİZ

Karanlıkdere Mevkii’nden Yenimuhacir Beldesi’ne ulaşım sağlayan bağlantı yolunda iyileştirme çalışmaları yapacaklarını belirten Boyalık, “Çalışmalara önümüzdeki hafta içerisinden itibaren başlayacağız. Yapacağımız çalışmalar sonrasında yolu kış şartlarına daha dayanıklı hale getireceğiz. İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ve Yol İşleri Müdürü Fikret Bey ile gerekli görüşmeleri yaptık. Pazartesi günü itibarıyla çalışmalara başlanacak. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu yol asfalt olur. Yenimuhacir-Keşan ulaşımı açısından önemli bir yol. Yolun iyileştirme çalışmalarında kullanılacak olan malzeme partimizin aynı zamanda Keşan Yönetim Kurulu üyesi de olan Özgür İnceoğlu tarafından karşılanacak.” dedi.

YENİMUHACİR GÖLETİ DE TAMAMLANMAK ÜZERE

Yenimuhacir’in diğer sorunlarıyla da ilgilendiklerini ifade eden Boyalık, şunları söyledi: “Bizden istekleri var. Yolda yapılacak olan iyileştirme çalışması da gelen talepler doğrultusunda yapılacak. Meclis üyelerimizle her gün görüşüyoruz. Talep gelmesi halinde farklı çalışmalarda da bulunabiliriz. İstanbul Yolu ile belde arasındaki asfalt yolun da yeniden asfaltlanması yönünde talepler var. inşallah bu konuda da gelişmeler yaşanacak. Vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layık. <1000 günde 1000 gölet> projesi kapsamında beldeye bir de gölet yapılıyor. Sulama kanalları tamamlanmak üzere. Kısa bir sürede gölet su tutmaya başlayacak. Tarım alanlarına ciddi faydası olacak bir proje. Sayın Bakanımız Yenimuhacir’e hassasiyet gösteriyor. Umarım ki bu hizmetler daha da artacaktır.”

BALKAN: BAĞLANTI YOLUMUZ ASFATLANSIN

Boyalık’ın ardından söz alan ak Parti Yenimuhacir Belediye Meclis üyesi Erol Balkan, Yenimuhacir’i Keşan-İstanbul yoluna çıkaran bağlantı yolunun iyileştirilmesinin kendileri açısından büyük önem arz ettiğinin altını çizerek, “Yenimuhacir TOKİ ile belde arasındaki yolun da sıcak asfalt yapılmasını istiyoruz” dedi.

ALABAK: DEVLET DESTEĞİ OLMADAN BELDELERE HİZMET GELMEZ

Ziyaret esnasında konuşan Yenimuhacir eski Belediye Başkanı İrfan Alabak, devlet desteği olmadan beldelere çok büyük hizmetlerin gelemeyeceğini dile getirerek, “Devlet gücünü Yenimuhacir’e getirmek istenmesi çok önemli bir değer. AK Parti heyetine teşekkür ediyorum.  Son yıllarda Yenimuhacir’in imar alanlarına devlet büyük yatırımlar yaptı. Devlet son 10 yıl içerisinde Yenimuhacir’a 20 milyon TL’lik bir yatırım yaptı” diye konuştu.

Adnan Vural’da burada yaptığı konuşmada Yenimuhacir’e yatırımların sürdüğünü, beldenin devlet imkanlarından yararlandığını kaydetti.

AK Partili heyet daha sonra “1000 günde 1000 gölet” projesi kapsamında beldeye kazandırılan ve halen çalışmaların sürdüğü göletin bulunduğu alana geçerek burada incelemelerde bulundu.