Yerli ürünlerin bollaşmasıyla birlikte yaş sebze meyve fiyatlarında düşüş başladı.

3 Eylül 2016 Cumartesi günü kurulan halk pazarında domatesin fiyatının 1 TL'ye kadar düştüğü görüldü. Yerli ürünlerin pazara bolca girmesiyle birlikte hale giren sebze ve meyve çeşitlerinde ve miktarlarında artış yaşandığı belirtilirken, ürün ve miktar artışındaki gelişme fiyatlarda da gerilemeye sebep oldu.

Geçtiğimiz aylara göre fiyatlar da düşüş yaşanırken, bu durum pazara da olumlu yansıdı. Pazarda ürünün bollaştığını söyleyen pazarcı esnafı, “Ürünler bollaşınca bu fiyatlarda aşağı iniyor. Sıcakların devam etmesiyle birlikte ürün rekoltesi artar ve fiyatlar aşağı seyrine devam eder. Bundan sonra ucuzlama devam eder, belli bir yerden sonra sabitleşir.” diye konuştu.

HEM ESNAF HEM DE VATANDAŞ KAZANIYOR

Pazarlarda alışveriş yapan vatandaşlar, fiyatların istenilen seviyelere ulaştığını dile getirerek, “Artık istediğimiz ürünü alabiliyoruz. Bundan birkaç ay öncesine kadarda pazarda almak istediğimiz üründen ancak yarın kilo veya bir kilo alabiliyorduk. Şimdi iki üç ay önce pazara çıktığımız para ile çıkarak daha fazla miktarda ve daha fazla ürün alabiliyoruz. Bu bizi kesinlikle mutlu ediyor. Sanırım esnafta mutlu çünkü pazara satmak umuduyla getirdiği ürününü pahalılık yüzünden satamayınca hem mutsuz oluyordu hem de zarar ediyordu. Bu şekilde hem esnaf hem de vatandaş kazanıyor.” şeklinde konuştu.