Yeşilay Derneği Keşan Temsilcisi Ramazan Kök, dün gazetemizi ziyaret ederek, Temsilciliğin ‘Sevdiğini elinde tut’ sloganıyla başlattığı çalışmasıyla ilgili yazılı bilgi verdi.

Gazetemiz çalışanı Bülent Saylam’a 2 adet rozet de takan Kök, ‘Sen de sevdiğinin elinden tut, bir dost elidir’ diyerek başladığı açıklamasında şunları ifade etti:

“Şundan hepimiz dertliyiz; beni dinlemiyor. Sözüm geçmiyor. Biz ne yapıyoruz? Susuyoruz. Onu dinliyoruz. Halbuki dünün insanı iyi bir uyarıcı ve etkileyici bir durum içinde idi. Kötülüğü ikaz eder, iyiye aferin diyebiliyordu. Çocuğumuza en yakın arkadaşı, sigara vb. işlere bulaştırıyor. ‘Benim hatırım için iç’ cümlesi yaygındır. Biz de ‘gel kardeşim bu yol, yol değildir. Elinden tutup, kalbine girip kötülük kadar, iyiliğin gücünü gösteremez miyiz? Kötünün hatırı var da, iyiliğin olmasın mı?

Biz de bu güzellikleri sunmak, huzurlu bir yaşam oluşturmak, çorbada tuzumuz olsun misali rozet dağıtım kampanyası oluşturduk.

Ben de Yeşilaycıyım’ diyenlere rozetimizi takıyoruz. Arma hediye ediyoruz. Belli sayıda dergimizi okul ve kütüphanelere dağıtıyoruz. Uyarıcı ve etkileyici olmak ümidiyle bir elma gönül alma kabilinden rozetimizi göğsüne değil gönlüne kazandırıyoruz.”