Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile (Yüksek Seçim Kurulu) YSK Başkanlığı’nın ortak çalışmasıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Keşan’da da “Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi” kursu verilecek.

Keşan Halk Eğitimi Merkezi ile Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın iş birliği ile yürütülecek olan kurs 21-22 Nisan 2015 tarihleri arasında Sevim Yenice Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Kursa en az 18 yaşında olanlar başvurabilecek. Kursa başvuru için okur-yazar olmanın yeterli olduğu belirtildi.

Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı Müdürü Sevim Dal tarafından verileceği öğrenilen kurs, iki gün sürecek ve 15.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Kursu bitirenlere belge verileceği ve bu belgeye sahip olan vatandaşların 7 Haziran Genel Seçimleri için Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvurarak görev isteyebilecekleri belirtildi.

TALEP OLURSA GECE KURSU DA AÇILACAK

Bu arada, 15.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan kursa zamanın uygun olmaması nedeniyle katılamayacakların Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne kayıtlarını yaptırmaları ve bu başvuruların belirli bir sayıya ulaşması halinde ‘gece kursu’ düzenlenebileceği de ifade edilerek bu durumda olan ve kursa katılmak isteyen vatandaşların başvuruda bulunmaları istendi.

Kurs başvurularının kimlik fotokopisi ile yapıldığı ve halen devam ettiği ifade edildi.