HABER MERKEZİ

Hükümet yetkilileri tarafından Edirne’nin bütünşehir olacağı yönünde söylemlerde bulunulduğunu hatırlatan Yetim, şunları söyledi: “Edirne’nin bütünşehir olup-olmayacağı konusunda tartışmalar yaşandı. Ancak daha önce büyükşehir olan yerlere bakıldığında gerekli altyapının hazır olmaması nedeniyle kırsal kesime yeterli hizmet akışı sağlanamadı. Örnek vermek gerekirse; Tekirdağ’da yapılan araştırmalarda, beldelerde ve köylerde yapılan çalışmaların çok zayıf kaldığını görmekteyiz. Bunun faturası da o ilin belediye başkanına kesildi. Alt yapısı olmayan yerlerde bazı hatalar olabilir ve yetemeyebilirler. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı büyükşehir olayının tutacağını dile getirmişti ancak daha sonraki yıl hizmet alanının genişlemesi nedeniyle hiçbir yere yetemediğini ifade etti.”

BÜTÜNŞEHİRİN OLMAMASI DAHA YARARLI OLDU

Mehmet Ali Yetim sözlerine şöyle devam etti: “Tekirdağ’ın bazı köylerinden geçtik ve yollarının gerçekten kötü olduğunu gördük. Dolayısıyla Edirne için bütünşehir olayının oluşmaması en doğru karardır. İl Özel İdare’nin biraz daha güçlendirilerek, hizmetlerin bu şekilde verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyesi Adnan Vural, ‘Bütünşehir olunması durumunda, para gelecek.’ şeklindeki söylemeleri havada kalmış oldu. Bence kırsal kesimdeki insanlar için bütünşehirin olmaması daha yararlı oldu.”

MANTIK DIŞI BİR UYGULAMADIR

Adnan Vural’ın, “CHP’li İl Genel Meclisi üyeleri, Edirne’ye sosyal yaşam merkezi yapılmasına karşı geldi.” şeklindeki söylemleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yetim, sözlerini şöyle tamamladı: “Sosyal proje yapılacağını ancak bunun kararını İl Genel Meclisi’nden geçirilmesini dile getirdiler. Proje için 3 milyon ya da 10 milyon liralık bir kaynak ayrılacak. Programa alınmamış ve parası olmayan bir yere para ayırması mantık dışı bir uygulamadır. Bundan ötürü de biz karşı çıktık. Projenin olmasını elbette ki bizde istiyoruz. Fakat proje yapılacaksa tahsisli para gönderilir ve yapılır. İl Özel İdare’nin bütçesinden paranın aktarılması mantıklı değil. Çünkü hazırlanan bütçedeki para, köylerimize ve okullarımıza ayrılmıştır. Köylere harcayacağımız parayı kesip, sosyal proje adı altında para ayırmamızın mantığı yok. Ayrıca kanunen de böyle bir yetkimiz yok.”