Edirne İl Genel Meclisi ve Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni üyesi Mehmet Ali Yetim, dün yaptığı açıklamada, yapılması bir kez daha gündeme gelen Keşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binası hakkındaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Yetim, Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne bağlı Hacıköy İçme Suyu Grubu’nda 500 TL’den fazla borcu olan üyelerin icraya verileceğini bildirdi.

ANAOKULU YAPMAYACAĞIZ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü binasının yapımıyla ilgili birtakım gelişmeler yaşandığını belirten Yetim, “1 hafta 10 gün içerisin bazı şeyler netleşecek. Bu konuda bir protokol yapılması gerekiyor. Kaynak olmadan bu binanın yapımına başlanması halinde yarım kalacağından korkuyoruz. Bu yüzden önce proje bedelini tamamladıktan sonra inşaata başlamayı düşünüyoruz. Bizim elimizde 200 bin TL bir paramız var. Ancak bahsettiğimiz bina anaokulu değil. 10 bin kişiyi yakından ilgilendiren bir konu. Şu andaki tarım ilçe binasının durumu ortada. Yaşlı üreticilerimizin ulaşımı açısından sıkıntılı. Bu yüzden Tarım İl Müdürlüğü ile bir protokol yapmalıyız. Konuyla ilgili olarak Kaymakamımız Bekir Dınkırcı ile de görüştük. Kaymakamımız da protokol yapılmasını istiyor. Bu konuya duyarlılıkla yaklaşmalıyız.” dedi.

BEYENDİK BELEDİYESİ’NİN BİRLİĞE 500 BİN LİRA SU BORCU VAR

Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne bağlı Hacıköy İçme Suyu Grubu üyelerini ilgilendiren birtakım kararların alındığını ifade eden Mehmet Ali Yetim, “Borcu 500 TL’den yukarı olan üyeler icraya verilecek. 500 TL’den yukarı borcu olan vatandaşlarımız borçlarını ödeyerek zor durumda kalmaktan kurtulsunlar. Duyarlı olmadıkları takdirde bir de avukat parası ödemek zorunda kalacaklar. Mağdur olmamaları için bu duruma özen göstersinler. Bu yüzden herkes borcuna sahip çıksın. Şuanda Beyendik Belediyesi’nin 500 bin TL borcu var. Vatandaşlar Birliğe üye değil. Belediye su satın almış, vatandaşlardan tahsilat yapıldı mı bilemiyorum? Ancak vatandaşlar ile yaptığımız görüşmelere borçlarını ödediklerini söylüyorlar. Belediyenin İller Bankası’ndan gelen paydan tahsilata gidilecek.  Bu konuda da Vali Beyle toplanacağız. Zor durumda kalıyoruz. Böyle giderse Grubun elektrik borcunu ödeyemeyeceğiz” diye konuştu.