HABER MERKEZİ

Erikli’de kumsalların kiralanması hakkında değerlendirmelerde bulunan Yetim, şunları söyledi: “Bu kiralama olayı sadece Erikli’yi değil, tüm sahilleri kapsamaktadır. Şu anda, Erikli’den başlayacak ve daha sonra Mecidiye’yle devam edecek. Kiralama başvurularının olduğunu duyuyoruz. Bakanlıktan ‘olur’ yönünde onay verildikten sonra ihaleye çıkacak. İhalede, parayı veren de, sahilleri kiralayacak. İnsanlarımız sahile gittiklerinde, denize istedikleri giremeyecekler.”

KÜÇÜK ESNAFLARIN ORALARDA İŞ YAPMASI ENGELLENECEKTİR

Mehmet Ali Yetim sözlerine şöyle devam etti: “Sahillerimiz kiralanmak isteniyor ama Gökçetepe Orman Kampı’ndaki benzer durum olursa, sıkıntı yaşanır. Hatırlanacağı gibi Gökçetepe’de kiralama olayında, Cuma günü ihaleye çıkmıştı ve araya bayram tatil girmişti. Bayram bittiği gibi kiralama yapıldığını gördük. Dolayısıyla her şey yaşanabilir. Umarız Gökçetepe’deki gibi bir durum yaşanmaz. Belki sahili 1 kişi ya da 3 kişi kiralayabilir. İhaleye çıkacağı için belki bölge halkından insanlarda olmayabilir. Bölgedeki oda temsilcilerimiz ve esnaflarımız bu konuda ne düşünüyor? Küçük esnafların oralarda iş yapması engellenecektir. Dolayısıyla kamuya açık yerlerden halkın ücretsiz yararlanmasını istiyorum.”

YAPTIRIMDA BULUNACAK KİŞİLER, BÖLGEDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZDIR

Sahillerin kiralanması konusunda, İl Genel Meclisi’nin çok fazla bir yaptırımının olmadığını ifade eden Yetim, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu konuda yaptırımda bulunacaklar, bölgede yaşayan vatandaşlarımızdır. Önümüzde bir seçim süreci var ve buraların kiralanmasını istemiyorlarsa sandıkta gerekli cevabı verirler. Böylece buralarda kiralanmaktan vazgeçilir. Bu kiralama olayları sadece Erikli ve Mecidiye’de değil, Türkiye’nin birçok yerinde yaşanmaktadır. Sahillerin halka açık olması gerekiyor. Bölgede yaşayan insanlarda tepkisini ortaya koyarlarsa sahillerde bazı yerleri kurtarabiliriz.”